Agurk-sjokk i Fredrikstad

Agurk-sjokk i Fredrikstad - Den kan ikke noe for hvordan den ser ut, sier agurk-dyrker Yvonne Klasbu (50) og ler. TREENIGHET: Agurken er én - men også tre. Foto: Privat Vis mer Kristoffer Solberg Publisert søndag 26. mai 2024 - 20:49 Sist oppdatert søndag 26. mai 2024 - 22:22 - Plukket denne rakker’n her i


Agurk-sjokk i   Fredrikstad

Agurk-sjokk i Fredrikstad

– Den kan ikke noe for hvordan den ser ut, sier agurk-dyrker Yvonne Klasbu (50) og ler.

TREENIGHET: Agurken er én – men også tre. Foto: Privat
Vis mer


Publisert


Sist oppdatert


– Plukket denne rakker’n her i hagen i dag (grinefjes-latter-smiley), skrev Klasbu i en tipsmail til Dagbladet søndag.

Vedlagt var tre bilder av en noe spesiell agurk.

For å ta samfunnsoppdraget til pressen på ytterste alvor, kontaktet Dagbladets reporter Klasbu sporenstreks for å få på det rene om Klasbu hadde dyrket den tredoble agurken selv.

Dagbladet har benyttet kunstig intelligens for å få bekreftet agurkens ekthet. Dagbladet har ikke sett eller bedømt agurken ved fysisk undersøkelse.

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Jeg var i drivhuset mitt og så agurkene var begynt å komme – da så jeg den og tenkte «denne er jo litt artig», sier Klasbu.

– Jeg hadde jo sett at den grodde litt rart. Det er rett og slett en trippelagurk på én og samme rot. Jeg har grodd mange agurker, men aldri en trippel en – ikke en dobbel heller, legger hun til.

Bedøm agurken selv sett fra flere vinkler i bildekarusellen under:

Klasbus drivhus i Fredrikstad huser mangt og meget spiselig, forteller hun. Agurker, tomater, jordbær, squash og sukkererter er blant artene Østfoldingen nevner.

– Er du redd for å spise agurken?

– Absolutt ikke! Den kan spises. Det har jeg ikke tenkt på en gang.

– Smaker den bedre enn den jeg kjøper på butikken?

– Selvfølgelig, det kan ikke sammenlignes. Har du ikke spist en drivhusagurk så burde det prøves.

GRØNNE FINGRE: Yvonne Klasbu (50). Foto: Privat

GRØNNE FINGRE: Yvonne Klasbu (50). Foto: Privat
Vis mer

50-åringen sitter i det kombinerte driv- og lysthuset da Dagbladet ringer.

Også samtalen tar en lystig tone, når agurkens beskaffenhet nevnes.

– Det var noen her på desken som nevnte at agurkens utseende kunne sende tankene i retning voksent innhold … Gjorde du deg noen tanker?

– Hehe, jeg skal ikke stikke under stol for at jeg var litt redd for å støte noen med bildet. Men det er en agurk, den kan ikke noe for hvordan den ser ut, sier Klasbu og ler.

Søndag er det farevarsel for lyn og torden. Ifølge oversiktskartet til Yr er også Fredrikstad i faresonen da Dagbladet snakker med agurk-innovatøren Klasbu.

– Akkurat nå har det kommet et lite væromslag, så det er fint å sitte her. Men når det er fint vær og veldig varmt er det ganske uutholdelig her inne, sier hun.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *