Aker Solutions vil hyre flere konsulenter

Nytt fra børsselskapene Aker Solutions vil hyre flere konsulenter Aker Solutions gir konsulentvirksomheten sin navnet Entr. Frem mot 2030 skal antallet ansatte øke fra 300 til 600. Aker Solutions-sjef Kjetel Digre. Foto: Kjetil Malkenes Hovland, E24 Kjetil Malkenes Hovland Publisert: Publisert: For mindre enn 20 minutter siden Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook Del


Aker Solutions vil hyre flere konsulenter

Aker Solutions vil hyre flere konsulenter

Aker Solutions gir konsulentvirksomheten sin navnet Entr. Frem mot 2030 skal antallet ansatte øke fra 300 til 600.

Publisert: Publisert:

Leverandørselskapet Aker Solutions driver blant annet med bygging og vedlikehold av olje- og gassplattformer og leverer tjenester innen havvind og fangst og lagring av CO₂.

Selskapet trapper nå opp konsulentvirksomheten sin, som leverer studier i tidlig fase av prosjekter knyttet til blant annet olje og gass, CO₂-fangst, hydrogenproduksjon, havvind, kraftnett og oppdrett.

Virksomheten får sitt eget navn, Entr. Aker Solutions setter et mål om å doble omsetningen innen 2030. I samme periode skal antallet ansatte gå fra 300 til 600, ifølge selskapet.

Konsulentvirksomheten har kontorer i Norge, Storbritannia, USA, Canada, India og Malaysia.

«Entrs vekst drives av økt etterspørsel etter Aker Solutions’ tilbud i tidlig fase og behovet for å tilpasse tjenestene til nye og eksisterende markeder», skriver selskapet i en melding.

Les på E24+

Satser på havvind og olje samtidig: – Synlig i byens skyline

Utforsker nye forretningsmodeller

Strammere klimapolitikk og dyrere utslippskvoter gjør at mange selskaper nå legger planer for hvordan de skal kutte utslipp og omstille virksomheten. Mange bestiller studier knyttet til nye teknologiprosjekter, for å ta ned risikoen og få bedre oversikt over arbeidsomfang og kostnader.

– I dagens energilandskap er det mange kunder som utforsker forretningsmodeller som er nye for dem, sier Aker Solutions-sjef Kjetel Digre ifølge meldingen.

Selskapet håper at Entr kan være med på å kapre noen av disse forretningsmulighetene.

«Entr vil fungere som en vekstmaskin for Aker Solutions, og ytterligere akselerere omstillingen innen den globale energiindustrien», skriver selskapet.

Omstilling på Mongstad

Aker Solutions’ konsulentvirksomhet ble etablert i 2021, og jobber med tidlige studier av en rekke teknologier.

I det siste har den blant annet fått kontrakt med Equinor på å studier knyttet til omstilling på Mongstad-raffineriet, inkludert produksjon av flydrivstoff fra avfall og hydrogen med CO2-fangst.

Konsulenter fra Aker Solutions lager også studier av biokraftverk med CO2-fangst for Nordbex i Sverige og av et prosjekt med produksjon av grønt hydrogen for Statera Energy i Storbritannia.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *