Åpner opp om innleggelsen

Eirik Jensens samboer: Åpner opp om innleggelsen Dagen etter at Eirik Jensen fikk beskjed om at han må tilbake til fengsel, ble han lagt inn på sykehus. Nå åpner samboeren opp om årsaken til innleggelsen. VANSKELIG: Eirik Jensens samboer, Ragna Lise Vikre, beskriver situasjonen som vanskelig. Hun forteller at Jensen ble innlagt på sykehus som


Åpner opp om innleggelsen
Eirik Jensens samboer:

Åpner opp om innleggelsen

Dagen etter at Eirik Jensen fikk beskjed om at han må tilbake til fengsel, ble han lagt inn på sykehus. Nå åpner samboeren opp om årsaken til innleggelsen.

VANSKELIG: Eirik Jensens samboer, Ragna Lise Vikre, beskriver situasjonen som vanskelig. Hun forteller at Jensen ble innlagt på sykehus som følge av en reaksjon på Kriminalomsorgens vedtak. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
Vis mer


Publisert


Fredag ble det kjent at Kriminalomsorgen har bestemt at den korrupsjons- og narkotikadømte politimannen Eirik Jensen (66) må tilbake til soning i fengsel etter over et år i frihet.

Kort tid etter at Dagbladet først omtalte saken, kom nyheten om at Jensen var innlagt på sykehus. 66-åringen ble lagt inn torsdag – dagen etter at han fikk beskjeden om at han ikke lenger får ha soningsavbrudd.

I et innlegg i en støttegruppe for Jensen på Facebook, skrev Farid Bouras i Elden Advokatfirma lørdag at Jensen «opplevde en fysiologisk og psykologisk kollaps etter å ha blitt kjent med vedtaket og tanken på fortsatt soning».

Nå åpner også Jensens samboer, Ragna Lise Vikre, opp om sykehusinnleggelsen.

– Det ligger i sakens natur at dette er en veldig vanskelig situasjon. Eirik har fått en reaksjon som vi trenger hjelp til å håndtere. Derfor er han på sykehus, sier hun til Nettavisen.

Dagbladet har forsøkt å få en kommentar fra Vikre, foreløpig uten hell.

INNLAGT: Eirik Jensen ble innlagt på sykehus dagen etter han fikk beskjeden om at han må tilbake til fengsel. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet

INNLAGT: Eirik Jensen ble innlagt på sykehus dagen etter han fikk beskjeden om at han må tilbake til fengsel. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Vis mer

– Overraskende

Jensen ble i 2020 dømt til lovens strengeste straff – 21 års fengsel – for grov korrupsjon og narkotikasmugling. På grunn av sin helsesituasjon ble han midlertidig løslatt 13. mars 2023.

De seks sakkyndige, som Jensens forsvarere og Kriminalomsorgen har bedt om å utrede den tidligere politioverbetjenten, konkluderte da med at Jensen er for syk til å fortsette soningen. De sakkyndige har nå konkludert med at Jensen er soningsudyktig av varig art.

Likevel har Kriminalomsorgen bestemt at han fra 1. juni må møte til soning i Kongsvinger fengsel. Beslutningen kom uventet på Jensens samboer.

– Jeg ble svært overrasket. Det er faktisk veldig overraskende at Kriminalomsorgen fatter et vedtak som ikke er i tråd med hva den medisinske ekspertisen anbefaler, sa hun til Nettavisen etter å ha besøkt samboeren på sykehus fredag.

Advokat Bouras, som sammen med kollega John Christian Elden bistår Jensen, sier til avisa at den tidligere politimannen er knust som følge av beslutningen.

– Han ser på dette som en dødsdom. Tilstanden hans er elendig. Det er ikke noe mer å si enn det.

FORBAUSET: Advokat Farid Bouras mener vedtaket om at Eirik Jensen må tilbake til soning er feil. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet

FORBAUSET: Advokat Farid Bouras mener vedtaket om at Eirik Jensen må tilbake til soning er feil. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
Vis mer

«Direkte skadelig»

Bouras mener det er «krystallklart at videre soning ikke bare er utilrådelig, men dirkete skadelig».

– Vi har påklaget vedtaket, som vi mener er galt. Til tross for at landets fremste ekspertise har slått fast Jensen ikke er i stand til å sone, har Kriminalomsorgen bestemt at han skal tilbake til fengselet. Det er uforståelig, sa han til Dagbladet i forrige uke.

Elden-advokaten har bedt Kriminalomsorgen om oppsettende virkning, noe som innebærer at Jensen ikke må møte til soning før saken er behandlet på ny.

Siden den tidligere politioverbetjenten ble midlertidig løslatt har han vært underlagt restriksjoner, og har ikke hatt mulighet til å forlate Norge og hjemmet.

– Formålet med soningsavbruddet er at Eirik Jensen skulle få medisinsk behandling som gjør at han kan gjenoppta soning av resten av straffen i fengsel. De sakkyndige har enstemmig slått fast at Jensen helsemessig ikke er i stand til å sitte fengsel. Derfor reagerer vi med undring og forbauselse over vedtaket til Kriminalomsorgen, forklarte advokaten.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *