Apple faller på Wall Street etter AI-nyheter

Dagen på Wall Street Apple faller på Wall Street etter AI-nyheter Tekgiganten presenterte nye AI-funksjoner kalt «Apple Intelligence» og et samarbeid med OpenAI. Tim Cook under presentasjonen mandag. Foto: Carlos Barria / Reuters / NTB Truls Lier Publisert: I dag 15:30 Oppdatert nå nettopp Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook Del på Facebook Del


Apple faller på Wall Street etter AI-nyheter

Apple faller på Wall Street etter AI-nyheter

Tekgiganten presenterte nye AI-funksjoner kalt «Apple Intelligence» og et samarbeid med OpenAI.

Publisert:

Saken oppdateres gjennom handelsdagen.

Det er svakt positiv stemning i de amerikanske aksjemarkedene mandag kveld, etter at dagen startet med svak nedgang.

Slik ligger det an på Wall Street rundt kl. 20.45:

  • Samleindeksen S&P 500 stiger 0,21 prosent
  • Teknologiindeksen Nasdaq stiger 0,27 prosent
  • Dow Jones-indeksen stiger 0,13 prosent

Les på E24+

Sentralbankenes nygamle inflasjons­tilbøyelighet

AI-nyheter fra Apple

Teknologikjempen sparker mandag i gang sin årlige ukelange utviklerkonferanse, Worldwide Developers Conference (WWDC). Her presenterer Apple nyheter innen programvare og teknologi.

Det var først og fremst knyttet spenning til hva Apple vil komme med på AI-fronten.

De nye AI-funksjonene som skal integreres i iPhone og andre Apple-produkter kalles «Apple Intelligence». Dette skal blant annet hjelpe til å oppsummere tekst, lage bilder og illustrasjoner, og hente ut relevant informasjon når brukerne trenger det.

I tillegg annonserte Apple et samarbeid med OpenAI, som står bak ChatGPT. Det skal bli mulig å bruke ChatGPT på iPhone gjennom Siri-funksjonen.

Toppsjef Tim Cooke vektla blant annet at de nye AI-funksjonene skal forstå deg, men samtidig være private. Cooke omtaler Apple Intelligence som «det neste store steget» for selskapet.

Apple-aksjen er ned 1,9 prosent like etter at presentasjonen er ferdig, etter å ha vært ned rundt 0,7 prosent før den startet.

I forkant pekte Bloomberg blant annet på at investorer håpet på nye AI-funksjoner som kan friste folk til å kjøpe kommende iPhone-modeller.

– Hvis Apple ikke kommer med overbevisende grunner til å oppgradere, er det et reelt problem. Hvis arrangementet er uinspirerende, tror jeg aksjen vil stagnere en stund, sa Greg Martin i Rainmaker Securities til nyhetsbyrået i forkant.

Tek.no oppdaterer løpende om de nye funksjonene som presenteres.

Apple-sjef Tim Cook under åpningen av WWDC-konferansen.

Gamestop faller videre

Meme-aksjen hadde en voldsom heisatur i forrige uke.

Først ble Gamestop-aksjen sendte til himmels etter at investor Keith Gill, også kjent som «Roaring Kitty», la ut bilder av det som angivelig skulle være hans portefølje og senere varslet en direktesending på Youtube. Fredag stupte deretter aksjen igjen, og falt videre etter direktesendingen til Gill.

Mandag fortsetter aksjen ned rundt 15 prosent.

Keith Gill ble beskrevet som en drivkraft på Reddit-forumet i forbindelse med krigen rundt Gamestop-aksjen i 2021.

Rentemøte rett rundt hjørnet

En av ukens store begivenheter for markedene er rentebeslutningen i USA onsdag kveld. Tidligere samme dag kommer det også ferske amerikanske inflasjonstall.

Det er ikke ventet noe rentekutt denne gangen heller, men Federal Reserve (Fed) kommer med ferske prognoser for økonomien og for renten fremover. Et viktig spørsmål er om det såkalte dotplotet, Fed-medlemmenes renteprognose, vil vise færre rentekutt i år enn de tre de trodde på i mars.

– Nå vet vi at mange medlemmer mener det vil ta lengre tid, med tanke på inflasjonstallene som har kommet. Mediananslaget vil trolig vise at det ikke blir mer enn to rentekutt. Mange vil nok også si at det bare blir ett kutt, sa seniorstrateg Dane Cekov i Nordea Markets til E24 i helgen.

Markedet priser inn drøyt 50 prosent sjanse for at det første rentekuttet i USA kommer i september.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *