Argentina kutter styringsrenten – skyhøy inflasjon faller for fjerde måned på rad

Argentina kutter styringsrenten – skyhøy inflasjon faller for fjerde måned på rad Inflasjonen faller for fjerde måned på rad i Argentina, og sentralbanken kutter nå styringsrenten. Årsinflasjonen er imidlertid fortsatt skyhøy. Argentinas president Javier Milei fotografert under et arrangement i Buenos Aires i forrige uke. Foto: Natacha Pisarenko / AP / NTB NTB-AP-Reuters Publisert: I


Argentina kutter styringsrenten – skyhøy inflasjon faller for fjerde måned på rad

Argentina kutter styringsrenten – skyhøy inflasjon faller for fjerde måned på rad

Inflasjonen faller for fjerde måned på rad i Argentina, og sentralbanken kutter nå styringsrenten. Årsinflasjonen er imidlertid fortsatt skyhøy.

Argentinas president Javier Milei fotografert under et arrangement i Buenos Aires i forrige uke.
  • NTB-AP-Reuters
Publisert:

Sentralbanken i Argentina har kuttet styringsrenten til 40 prosent, ned fra 50 prosent som var nivået den lå på før, melder nyhetsbyrået Reuters.

Rentekuttet er det femte i landet etter at president Javier Milei overtok makten i desember. Da var styringsrenten på 100 prosent.

Kunngjøringen kom etter at Argentinas statistiske sentralbyrå INDEC tidligere på dagen la fram nye inflasjonstall. Prisveksten i april var på 8,8 prosent, litt lavere enn prognosene, som gikk ut på en inflasjon på 9 prosent. Det var første gang på seks måneder at inflasjonen har havnet under 10 prosent.

Inflasjonen har vært fallende på månedsbasis de fire siste månedene. I mars var prisveksten på 11 prosent. I desember var den på 25 prosent, det høyeste nivået som er målt.

Årsinflasjonen ved utgangen av april var på 289,4 prosent, kun litt høyere enn den årlige prisveksten en måned tidligere, men nok til at den årlige inflasjonen var den høyeste på 33 år.

Nedgangen er godt nytt for president Javier Milei som lovet å få bukt med inflasjonen da han overtok i desember. I forrige måned kunngjorde han at årets første kvartal var det første med budsjettoverskudd siden 2008.

Fagbevegelsen i landet mener imidlertid at Mileis innstrammingspolitikk rammer dem som fra før har minst og markerte i forrige uke sin misnøye ved å gå ut i en 24 timers generalstreik.

Les på E24+

Hallgeir Kvadsheim: Slik investerer du én million kroner


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *