Avance Gas vil dele ut 1,8 milliarder til aksjonærene

Avance Gas vil dele ut 1,8 milliarder til aksjonærene Fredriksen-rederiet økte overskuddet kraftig etter skipssalg. Pengene deles ut i en utbyttefest for aksjonærene. TALLSLIPP: Øystein Kalleklev leder to av John Fredriksens rederier, Avance Gas og Flex LNG. De er notert på Oslo Børs. Foto: Siv Dolmen / Foto: Siv Dolmen Asgeir Aga Nilsen Publisert: For


Avance Gas vil dele ut 1,8 milliarder til aksjonærene

Avance Gas vil dele ut 1,8 milliarder til aksjonærene

Fredriksen-rederiet økte overskuddet kraftig etter skipssalg. Pengene deles ut i en utbyttefest for aksjonærene.

Publisert:

Avance GasAvance GasOslo Børs-notert rederi som driver med frakt av flytende petroleumsgasser (LPG). John Fredriksen er største aksjonær. åpner onsdag regnskapsbøkene for årets tre første måneder:

  • Resultat før skatt landet på 147 millioner dollar, opp fra 36 millioner dollar i første kvartal i fjor.
  • Inntektene var på 116 millioner dollar, opp fra 77 millioner dollar i fjorårsperioden.
  • Overskuddet løftes med hjelp fra en bokført gevinst på 85 millioner dollar etter salg av skip.

Det gir utbyttefest for aksjonærene.

Styret har vedtatt en utbetaling bestående av tilbakebetaling av kapital og utbytte på 2,15 dollar per aksje for første kvartal. I fjorårsperioden var utbyttet på 50 cent per aksje.

Utbetalingen til aksjonærene tilsvarer totalt 165 millioner dollar, eller rundt 1,8 milliarder kroner. Dermed betaler rederiet ut 112 prosent av resultatet etter skatt for kvartalet.

Solgte skip

– Den rekordhøye inntjeningen ble drevet av vellykket gjennomføring av salget av tre skip i løpet av kvartalet, noe som økte resultatene med 85 millioner dollar, men også svært sterke fraktinntekter som la til 62 millioner dollar på bunnlinjen, sier Avance Gas-sjef Øystein Kalleklev.

Fraktmarkedene hadde en vanskelig start på det nye året, blant annet etter at stigende amerikanske gassforbruk på grunn av kaldt vær førte til mindre prisforskjell på gass mellom USA og Asia.

– Til tross for det kraftige fallet i ratene i begynnelsen av året på grunn av kuldebølgen i USA som påvirket arbitrasjenivåenearbitrasjenivåenePrisforskjellen på gass mellom USA og andre land., tjente vi på å ha booket lange reiser, hovedsakelig fra USA til Øst-Asia, noe som begrenset vår markedsrisiko i denne turbulente perioden, sier Kalleklev.

Han peker på at rederiet nå har fullført et flåteprogram, som omfattet salg av fem gassfraktskip. I dag består flåten av til sammen 12 skip og rederiet har i tillegg fire skip under bygging som skal leveres i 2025 og 2026.

Øyner høyere rater

Ifølge Kalleklev har Avance Gas booket 83 prosent av kapasiteten for andre kvartal, til en snittinntjening på 48.000 dollar per dag, mens rederiet trenger rater på lavt tyvetall for å gå i pluss.

– Med fraktrater for andre halvdel av året på enda høyere nivåer, forventer vi å fortsette å levere attraktiv avkastning til aksjonærene, sier han.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *