Bank of England holder renten uendret på 5,25 prosent

Bank of England holder renten uendret på 5,25 prosent Sentralbanken i Storbritannia gjør ingen rentegrep denne gangen heller. Andrew Bailey, sjef i Bank of England. Foto: JUSTIN TALLIS / AFP / NTB Andrine Resvoll Publisert: 9. mai Oppdatert 9. mai Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook Del på Facebook Del med e-post Del med


Bank of England holder renten uendret på 5,25 prosent

Bank of England holder renten uendret på 5,25 prosent

Sentralbanken i Storbritannia gjør ingen rentegrep denne gangen heller.

Publisert:

Det var på forhånd ventet at Bank of England ville holde renten uendret på 5,25 prosent.

Det er sjette møte på rad uten justering av renten i Storbritannia.

Syv av ni medlemmer i rentekomitéen stemte for å holde renten uendret, mens to stemte for å kutte renten til 5,0 prosent.

Les på E24+

Hallgeir Kvadsheim: Hvor bør jeg plassere bufferpengene?

Inflasjonen i Storbritannia har avtatt de siste månedene, men er fremdeles høyere enn ønsket.

Prisveksten kom inn på 3,2 prosent i mars, mens kjerneinflasjonen landet på 4,2 prosent, ifølge tall fra statistikkmyndighetene.

Inflasjonsmålet til Bank of England er som i Norge og flere andre steder på to prosent.

– Pengepolitikken vil sikre at inflasjonen kommer ned igjen til målet på to prosent på en bærekraftig måte på mellomlang sikt, skriver Bank of England i en pressemelding.

Sentralbanken anslår at vil falle ned til under to prosent om rundt to år, mens den vil falle videre til 1,6 prosent innen tre år, skriver de.

– Optimistisk

Bank of England gjentar at de vil fortsette å følge nye økonomiske data nøye.

– Vi trenger å se mer bevis på at inflasjonen vil holde seg lav før vi kan kutte rentene, sier sentralbanksjef Andrew Bailey i en uttalelse, ifølge Bloomberg.

– Jeg er optimistisk på at ting går i riktig retning, legger han til.

Marius Gonsholt Hov, sjeføkonom i Handelsbanken, tolker signalene fra BoE som «duete», og sier at markedet primært venter på pressekonferansen i etterkant.

– Ser vi til rentemarkedet, er det litt ned, hvor markedet priser fullt ut et kutt i august, og 50/50 for kutt allerede i juni. Men det er omtrent helt som i forkant, skriver han i en melding til E24.

Flere mener at Bank of England rykker nærmere å kutte renten, ettersom ett andre medlem av rentekomitéen stemte for rentekutt under mai-møtet.

– Uenighet fra et internt medlem er ganske sjeldent og bør tas som et sterkt signal om at Bank of England er klar for å kutte renten, sier Michael Brown, strateg i Pepperstone Group Ltd. i London, ifølge Bloomberg.

Usikkert når kuttet kommer

– Vi forventer at rentekomitéen vil måtte se en ytterliggere nedgang i lønnsveksten og inflasjonen i tjenestenæringen før de vurderer et rentekutt. En slik utvikling vil sannsynligvis ta tid, skrev DNB Markets i en oppdatering signert seniorøkonom Knut A. Magnussen, i forkant av rentebeslutningen.

DNB Markets venter ikke at Bank of England kutter renten før i november, ifølge oppdateringen.

– Baileys kommentarer vil være viktige, sammen med utsiktsprognosen, sier Francesco Garzarelli, forskningssjef i Eisler Capital, til CNBC.

Ved forrige rentemøte i mars stemte åtte av ni medlemmer i komiteen for å holde renten i ro, mens ett medlem stemte for å kutte til 5 prosent.

Derfor vil en eventuell splittelse mellom medlemmene i rentekomitéen følges nøye, for å få hint om et mulig kutt i juni.

Les også

Derfor kan svenskene kutte renten – og ikke Norge


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *