Bankdrama i Spania: Legger inn «fiendtlig bud» på 135 mrd.

Bankdrama i Spania: Legger inn «fiendtlig bud» på 135 mrd. Det er duket for en uvanlig milliardkamp i spansk banksektor. Nå har også finansministeren kommet på banen. Foto: [DANI POZO, JOSEP LAGO] / AFP / NTB Martin Hagh Høgseth Publisert: Publisert: I går 17:22 Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook Del på Facebook Del


Bankdrama i Spania: Legger inn «fiendtlig bud» på 135 mrd.

Bankdrama i Spania: Legger inn «fiendtlig bud» på 135 mrd.

Det er duket for en uvanlig milliardkamp i spansk banksektor. Nå har også finansministeren kommet på banen.

Publisert: Publisert:

Tidligere denne uken avviste Banco de Sabadell et bud fra Spanias nest største bank, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA). Styret mente budet på 11,5 milliarder euro (135 milliarder kroner) «betydelig undervurderer» bankens potensial.

Men i stedet for å ta til takke med avslaget, har BBVA nå valgt en nokså uvanlig strategi.

Banken varslet torsdag at det vil legge inn det samme budet direkte til aksjonærene i selskapet, et såkalt «fiendtlig bud».

Les på E24+

Astri (32) ble headhuntet av Nicolai Tangen

Grepet legger til rette for en milliardkamp i et land hvor det har vært kun en håndfull «fiendtlige bud» de siste 25 årene, skriver Financial Times.

– Vi presenterer for aksjonærene i Banco Sabadell et ekstraordinært attraktivt tilbud for å skape en bank med større skala i en av våre viktigste markeder, sier styreleder Carlos Torres Vila i BBVA i en pressemelding.

Banco Sabadell har foreløpig ikke kommentert den overraskende utviklingen. Det har derimot finansdepartementet, som ikke kan sies å være spesielt positive til situasjonen.

Finansminister Carlos Cuerpo understreket i et intervju med TVE torsdag at myndighetene har siste ord i saken, og at de motstander av «formen og substansen» om hvordan BBVA har planer om å kjøpe konkurrenten, ifølge Bloomberg.

På toppen av det hele kommer budet få dager før regionalvalget i Catalonia. Banco Sabadell har røtter tilbake til regionen, og lokale politikere har ifølge nyhetsbyrået ytret bekymring over BBVAs forsøk på å kjøpe banken.

Aksjene til de to bankene har gått hver sin vei på børs torsdag. BBVA-aksjen faller rundt seks prosent, mens Banco Sabadell-aksjen er opp rundt tre prosent ved 17-tiden.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *