Båtfolket raser: – Enkel utvei

Båtfolket raser: - Enkel utvei Det nye forbudet mot tømming av septik i havet faller ikke i god sjø hos småbåteierne. KRITISK: - Dette forbudet er utarbeidet av folk uten kompetanse om båtlivet, sier Magnus Frøshaug Ryhjell, Daglig leder i Norboat, som er forbundet for den norske fritidsbåtbransjen: Foto: Privat Vis mer Anders Holth Johansen


Båtfolket raser: – Enkel utvei

Båtfolket raser: – Enkel utvei

Det nye forbudet mot tømming av septik i havet faller ikke i god sjø hos småbåteierne.

KRITISK: - Dette forbudet er utarbeidet av folk uten kompetanse om båtlivet, sier Magnus Frøshaug Ryhjell, Daglig leder i Norboat, som er forbundet for den norske fritidsbåtbransjen: Foto: Privat
KRITISK: – Dette forbudet er utarbeidet av folk uten kompetanse om båtlivet, sier Magnus Frøshaug Ryhjell, Daglig leder i Norboat, som er forbundet for den norske fritidsbåtbransjen: Foto: Privat
Vis mer


Publisert


Kort fortalt

  • Det nye forbudet mot tømming av septik i Oslofjorden fra 1.juli møter motstand fra småbåteiere.
  • Norboat mener forbudet er et symboltiltak som ikke vil forbedre fjordens miljøtilstand.
  • Klima- og miljøministeren tror likevel at forbudet vil ha en positiv signaleffekt.

Klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen kunngjorde i et intervju i Dagbladet i dag at småbåter får et forbud mot å slippe ut septik i Oslofjorden allerede fra 1. juli i år.

– Vi er absolutt er for at man skal jobbe for å redde Oslofjorden, men vi opplever at politikerne tar den enkle utveien bare for å sette en grønn hake på sakslisten sin, fremfor å gjøre noe med de tingene som faktisk kan utgjøre en forskjell, sier Magnus Frøshaug Ryhjell, daglig leder i Norboat, som er forbundet for den norske fritidsbåtbransjen.

I sitt høringssvar til departementet, går Norboat hardt ut mot den nye forskriften:

«Innføring av et septiktømmeforbud fra fritidsbåter fremstår som et unødvendig symboltiltak. En slik forskrift vil påføre båteiere og kommuner vesentlige kostnader» skriver de i høringssvaret.

– Ikke målbart

Problemene med utslipp av kloakk i Oslofjorden skaper kortsiktige og langsiktige problemer. På kort sikt kan en opphopning av tarmbakterier gjøre at det ikke er tilrådelig å bade nær land. På lengre sikt mener man at en opphopning av nitrogen fra de samme utslippene, fører gjør at livet i fjorden kveles.

Men Norboat, som representerer nesten 400 medlemsbedrifter i fritidsbåtbransjen, mener det er godt dokumentert at det ikke er fritidsbåter som er problemet.

«Det er i dag flere godt kjente og godt dokumenterte årsaker til Oslofjordens tilstand. Avrenning fra jordbruket, manglende nitrogenrensing i renseanlegg, og renseanlegg som flyter over når det regner, er blant de største kildene til dårlig miljø i Oslofjorden. Utslipp fra fritidsbåter, selv i høysesongen, er ikke engang målbart i denne sammenhengen», skriver de.

Er det mye diesel og avføring i Oslofjorden? Det svarer marinbiologen på.
Vis mer

Norboat reagerer på at departementet anbefaler et forbud, selv om departementets egen utredning konkluderer med at utslipp fra fritidsbåter ikke har en målbar eller påviselig negativ miljøeeffekt:

«Sjøfartsdirektoratet og Miljødirektoratet skriver i tidligere nevnte utredning at de ikke har grunnlag for å fastslå at et forbud vil bedre miljøtilstanden i fjorden og at de heller ikke har grunnlag for å si at et forbud vil være samfunnsøkonomisk lønnsomt. Med en så tydelig konklusjon er det derfor oppsiktsvekkende at man likevel anbefaler at forskriften innføres», skriver de.

Ingen straff

Klima- og miljødepartementet har ikke oversikt over hvor mange båteiere som vil rammes av forbudet, men den nasjonale rapporten fra båtlivsundersøkelsen 2023 har én av tre båteiere bare sjøtømming.

Ifølge Båtmagasinet er 349 000 av landets totalt 950 000 fritidsbåter på Østlandet. Ifølge deres egne beregninger vil det bety at rundt 55000 båter skal kjempe om de 43 tømmestasjonene for septik som i dag finnes.

– De begynner i helt feil ende med forbudet sitt. Det finnes ikke i nærheten av nok tømmestasjoner, ingen oversikt over hvor man finner dem, og de er i svært varierende stand, om de i det hele tatt fungerer, sier Ryhjell.

Det nye forbudet ledsages ikke av noen sanksjonsmulighet. Man vil altså foreløpig ikke kunne straffes dersom man bryter loven. Politiet er heller ikke bedt om å prioritere septikksyndere, og det blir ikke krav til ombygging av båter som ikke har anlegg for landtømming av septik.

Klima- og mijøministeren tror likevel at forbudet vil virke.

– Jeg tror folk i Norge ønsker å være lovlydige og være med å bidra. Dersom det blir behov for tilsyn og kontroller, kan det fastsettes på seinere tidspunkt. I første omgang handler dette om signaleffekten ved at det er et forbud, og vi har forventning til at folk følger det, sier Bjelland Eriksen til Dagbladet.

Han oppfordrer båteiere med septiktanker som ikke kan tømmes på land til å bygge om båten, eller la være å bruke toalettet.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *