Bedre fra Dof i første kvartal

Bedre fra Dof i første kvartal Offshorerederiet økte inntektene og resultatet i årets tre første måneder. Samtidig høynes den nedre delen av guidingen for 2024. TALLSLIPP: Dof har en markedsverdi på 16,6 milliarder kroner. Foto: Marius Lorentzen / E24 Asgeir Aga Nilsen Anders Nybakken Kvale Publisert: For mindre enn 2 timer siden Oppdatert for mindre


Bedre fra Dof i første kvartal

Bedre fra Dof i første kvartal

Offshorerederiet økte inntektene og resultatet i årets tre første måneder. Samtidig høynes den nedre delen av guidingen for 2024.

Publisert:

Dof Dof Offshorerederi med en flåte på 57 skip innenfor kategoriene ankerhåndteringsfartøy, forsyningsskip og subseaskip.legger tirsdag frem resultatene for første kvartal.

  • Kvartalsrapporten viser et resultat før skatt på 16 millioner dollar, mot 11 millioner dollar i første kvartal i fjor.
  • Driftsresultatet (ebitda) landet på 95 millioner dollar i kvartalet, mot 84 millioner dollar i tilsvarende periode i fjor.
  • Inntektene var på 303 millioner dollar, mot 257 millioner dollar i samme kvartal i 2023.

Les på E24+

På bunnfiske i pressede riggaksjer: – Markedet er stramt

– Nok et solid kvartal

Offshorederiene seiler i medvind for tiden. Etterspørselen har økt og skip er tatt ut av markedet, noe som har sendt utnyttelsen og inntjeningen opp.

– Vi leverer nok et solid kvartal til tross for lavsesong i visse regioner. Gruppen har blitt tildelt flere kontrakter, spesielt for AHTSAHTSAnkerhåndteringsfartøy.– og subsea-flåten. Anbudsaktiviteten har fortsatt å være høy, derfor forventer vi at ordreboken vil fortsette å vokse resten av året, uttaler toppsjef Mons Aase.

Dof melder at det høyner den nedre delen av guidingen på ebitda til 490 millioner dollar for 2024, opp fra tidligere 470 millioner dollar. Guidingen er nå på mellom 490 og 520 millioner dollar for helåret.

Selskapet har nå en kontraktsdekning på 88 prosent for 2024 og 61 prosent for 2025, fremgår det.

– Det gir god visibilitet på inntjeningen de neste 18 til 24 månedene, uttaler Aase.

Børshopp

Siden Dof gjorde comeback på Oslo Børs i fjor sommer etter konkurs, har aksjekursen steget kraftig. Bare siden nyttår er kursen opp 66 prosent til 94,2 kroner.

De åtte analytikerne som har dekning på Dof-aksjen har alle kjøpsanbefaling, ifølge Bloomberg.

Pareto Securities trakk denne uken frem Dof som et toppvalg i sektoren og pekte på bedre inntjening i alle segmenter, spesielt innen subsea.

– Vi ser markedets styrke her som spesielt godt begrunnet. I motsetning til de fleste andre segmenter innen oljeservice, handler markedets stramhet mer om sterk etterspørsel enn redusert kapasitet.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *