Beordrer politiet etter brutalt overfall

Blind vold i Bergen Beordrer politiet etter brutalt overfall Til tross for at politiet kjente identiteten til antatt gjerningsmann, ble angrepet på Silje-Beate Solfjell henlagt. Nå tar statsadvokaten grep. REAGERER: Silje-Beate Solfjell (33) reagerer på at politiet lot den mistenkte gå, for så å henlegge saken. Nå er politiet beordret til å foreta ytterligere etterforskning.


Beordrer politiet etter brutalt overfall
Blind vold i Bergen

Beordrer politiet etter brutalt overfall

Til tross for at politiet kjente identiteten til antatt gjerningsmann, ble angrepet på Silje-Beate Solfjell henlagt. Nå tar statsadvokaten grep.

REAGERER: Silje-Beate Solfjell (33) reagerer på at politiet lot den mistenkte gå, for så å henlegge saken. Nå er politiet beordret til å foreta ytterligere etterforskning. Foto: Privat
Vis mer


Publisert


– «Hva er det som skjer?» spurte jeg. Da stoppet han og pekte ned på bena mine. Da jeg kikket forvirret opp igjen, var knyttneven hans allerede på vei mot haken min. Han traff.

Slik beskrev Silje-Beate Solfjell (33) hendelsen i et innlegg på Facebook, etter at hun brutalt og uprovosert ble slått ned på en gangvei ved Store Lungegårdsvann i Bergen i 20.30-tida 30. mars.

PÅ LEGEVAKTA: Silje-Beate Solfjell fikk mange timer på legevakta etter å ha blitt slått ned av en fremmed i Bergen. Foto: Privat

PÅ LEGEVAKTA: Silje-Beate Solfjell fikk mange timer på legevakta etter å ha blitt slått ned av en fremmed i Bergen. Foto: Privat
Vis mer

Solfjell fikk raskt beskjed om at politiet hadde funnet den rusede mannen, snakket med ham og bortvist ham fra området.

Ikke bare reagerte hun sterkt på at politiet bare lot den antatte gjerningsmannen gå.

Bare tre dager etter angrepet på gangveien, hvor hun ble påført en forstuet kjeve, fikk hun et nytt sjokk.

Et bilde av 24-åringen som nylig ble frikjent i gruppevoldtektssaken i Bergen spres. Dette bildet skal være manipulert.
Vis mer

Politiet beordres

Fremdeles i smerter og ute av stand til å tygge mat etter det harde slaget, kunne hun gå inn på Digipost og lese brev fra påtalemyndigheten.

Saken mot den mistenkte var «henlagt etter bevisets stilling».

Etter klage fra Solfjells advokat Rolf Knudsen, har statsadvokaten nå omgjort denne beslutningen.

HARDT SLAG: Silje-Beate Solfjell kunne ikke tygge i lang tid etter å ha blitt angrepet. Foto: Privat

HARDT SLAG: Silje-Beate Solfjell kunne ikke tygge i lang tid etter å ha blitt angrepet. Foto: Privat
Vis mer

– Det stemmer at henleggelsen er omgjort og at politiet er beordret til å foreta ytterligere etterforskning, sier statsadvokat Are Nygård Berg til Dagbladet.

I klagen ble det vist til at uprovosert vold i det offentlige rom må prioriteres, og at etterforskningen som fant sted var mangelfull.

– Silje-Beate er veldig glad for dette, som er en helt korrekt beslutning fra statsadvokaten, sier Knudsen.

DØMT: Hordaland tingrett har nå avsagt dom mot alenefaren som var tiltalt for grov mishandling av sønnen. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet
Vis mer

Forklarte henleggelse

Politiadvokat Elisabeth Siqveland Morstøl i Vest politidistrikt har tidligere forklart hvorfor de lot den antatte gjerningsmannen gå og at saken så raskt ble henlagt.

– Politiet var i kontakt med en mistenkt som oppholdt seg i nærheten av stedet. Han nektet for at han hadde utøvd vold mot fornærmede. Det var ingen andre vitner til selve hendelsen eller andre etterforskningsskritt som ville føre til oppklaring av saken. På grunn av det høye beviskravet i straffesaker, ble derfor saken henlagt, sier Morstøl og legger til:

– Politiet vurderte at det ikke var grunnlag for pågripelse fordi det ikke var skjellig grunn til mistanke om at mistenkte hadde utøvd vold mot fornærmede.

Nå må politiet likevel etterforske saken videre.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *