Ber om bryllupsbidrag

Politiet: Ber om bryllupsbidrag Det lokale politiet ber om å få dekket ekstrakostnadene de får når prinsesse Märtha skal gifte seg i sommer. PRIVAT BRYLLUP: I august skal prinsesse Märtha og hennes forlovede Durek Verrett gifte seg i et arrangement som skal starte i Ålesund torsdag 29. august og avsluttes mandag i Geiranger. Her fra


Ber om bryllupsbidrag
Politiet:

Ber om bryllupsbidrag

Det lokale politiet ber om å få dekket ekstrakostnadene de får når prinsesse Märtha skal gifte seg i sommer.

PRIVAT BRYLLUP: I august skal prinsesse Märtha og hennes forlovede Durek Verrett gifte seg i et arrangement som skal starte i Ålesund torsdag 29. august og avsluttes mandag i Geiranger. Her fra gallamiddag på Slottet i 2022. Foto: Lise Åserud / NTB
Vis mer


Publisert


Sist oppdatert


I et brev til Politidirektoratet ber politiet i Møre og Romsdal om at de ekstra kostnadene i forbindelse med prinsesse Märtha Louise og Durek Verretts bryllup i Geiranger i slutten av august, dekkes sentralt.

Dette går fram av dokumentet «VIP-oppdrag i Geiranger – dekning av kostnader», som Dagbladet har fått innsyn.

Brevet ble sendt fra Møre og Romsdal politidistrikt til Politidirektoratet 6. mai i år.

Foreløpig er det usikkert hvor mye ekstra prinsessebryllupet vil koste det lokale politiet.

VAKKERT: Rammmen for bryllupet er blant annet vakre Geirangerfjorden i Møre og Romsdal. Foto: Nicolas Economou/NurPhoto/Shutterstock / NTB

VAKKERT: Rammmen for bryllupet er blant annet vakre Geirangerfjorden i Møre og Romsdal. Foto: Nicolas Economou/NurPhoto/Shutterstock / NTB
Vis mer

Usikre kostnader

«Politiet er fremdeles i planleggingsfasen når det gjelder endelig rigging og kostnader på oppdraget», skriver de.

Akkurat hvem og hvor mange som kommer i bryllupet, er ikke offentlig kjent, men det er ventet at gjestelista vil inneholde flere kjendiser og kongelige.

Politiet har tidligere uttalt at de har fått oversendt en foreløpig gjesteliste.

– Dersom det kommer gjester som skal delta i bryllupet som har krav på beskyttelse, blir vår rolle å sikre og beskytte arrangementet slik at gjestene får en trygg og god opplevelse, har stabssjef Kenneth Sætre i Møre og Romsdal politidistrikt tidligere sagt til TV 2.

– Privat arrangement

Prinsesse Märtha har som kjent takket nei til apanasje og sagt fra seg tittelen Hennes Kongelige Høyhet siden 2002. Kongehusets talsperson Guri Varpe har vært helt klar på at bryllupet er et privat arrangement.

– Bryllupet mellom prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett finansieres ikke av kongehuset, men privat, sa kommunikasjonssjef Guri Varpe til NTB i september.

SLADDET: Hva det vil koste for politiet å passe på bryllupsgjestene i Gerianger, er hemmelig. Foto: Jorun Gaarder / Dagbladet

SLADDET: Hva det vil koste for politiet å passe på bryllupsgjestene i Gerianger, er hemmelig. Foto: Jorun Gaarder / Dagbladet
Vis mer

Men akkurat hvor mye dette private arrangementet vil koste politiet, og hvor stor regningen som trolig sendes Politidirektoratet blir, er foreløpig uklart.

«Kostnadsbildet er per nå heftet med usikkerhet», ifølge politiet.

Det foreløpige anslaget over kostnadene politiet leverer til Politidirektoratet, er helt sladdet (se bilde).

Store ressurser

I tillegg til «et stort uttak av lokale ressurser» vil det bli nødvendig med «nasjonale bistandsressurser» og bistand fra Kystvakt, skriver politiet.

Kommunal- og distriksdepartementet skriver i et tidligere svar til en privatperson, på spørsmål om det offentlige kommer til å betale noe av regningen for prinsesse-bryllupet at:

«Et bryllup mellom prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett er en privat begivenhet. Det er ikke praksis for at staten bevilger egne midler til slike begivenheter», står det i skrivet fra desember i fjor, som Dagbladet har fått innsyn i.

Fire-dagers fest

Bryllupsarrangementet vil starte opp med en «Meet and greet party» i Ålesund, i bakgården til Hotel 1904 torsdag 29. august, som Dagbladet tidligere har skrevet.

På seinsommeren er det duket for bryllupet til prinsesse Märtha Louise (52) og forloveden Durek Verrett (49) i Geiranger. Men det skal allikevel svært mye til for at sistnevnte får kongelig tittel. Video: Jenny Emilie Aas
Vis mer

Politiet bekrefter dette i sitt skriv.

«Foreløpig er det signalisert at arrangementet vil starte opp i Ålesund før man på fredagen vil bevege seg mot Geiranger», skriver politiet.

Fredag vil det trolig være middag og coctail på Hotel Union i Geiranger, hvor også bryllupsbanketten vil avholdes lørdag. Søndag dukes det for en tretimers brunch på samme hotell.

Politiet i Møre og Romsdal ønsker torsdag ikke å gi noen kommentar til denne saken.

– Bør dekkes

«Det er ventet at arrangementet vil vare gjennom helga og ut mot formiddagen mandag», skriver politiet i Møre og Romsdal i brevet.

De vil ifølge sin egen informasjon til Politidirektoratet «avslutte tjenesten mandag».

Jan Ludvig Andreassen, samfunnsøkonom og sjeføkonom i Eika Gruppen, mener det offentlige bør dekke kostnader til sikkerheten ved bryllupet.

– Staten bør dekke de regninger man har av ekstraordinær art ved sånne tilstelninger, sier han til Dagbladet.

Han mener at selv om Kongehuset sier det er et privat arrangement, så er ikke det helt riktig.

– Private har ikke behov for politieskorte, sier Andreassen.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *