Ber om hjelp fra Oslo

Politiet i Geiranger: Ber om hjelp fra Oslo Når prinsesse Märtha og Durek Verrett gifter seg på seinsommeren, vil politiet i Oslo hjelpe til med sikkerheten. KREVER RESSURSER: Prinsesse Märtha og Durek Verretts bryllup vil kreve ressurser fra det lokale politiet. Her under prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsdag i 2022. Foto: Lise Åserud / NTB Vis


Ber om hjelp fra Oslo
Politiet i Geiranger:

Ber om hjelp fra Oslo

Når prinsesse Märtha og Durek Verrett gifter seg på seinsommeren, vil politiet i Oslo hjelpe til med sikkerheten.

KREVER RESSURSER: Prinsesse Märtha og Durek Verretts bryllup vil kreve ressurser fra det lokale politiet. Her under prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsdag i 2022. Foto: Lise Åserud / NTB
Vis mer


Publisert


Dette framkommer av Møre og Romsdal politidistrikts pressemelding torsdag.

– Oslo politidistrikt har mottatt en bistandsanmodning fra Møre og Romsdal som vi har innvilget. Vi vil gi dem den bistanden de etterspør i forbindelse med oppdraget.

Dette skriver Steinar Wulfsberg-Gamre i Oslo politidistrikt i en e-post til Dagbladet torsdag.

Trafikkhjelp

I en pressemelding Møre og Romsdal politidistrikt sendte ut torsdag, skriver de at det i et slikt oppdrag, som prinsesse Märtha og Durek Verretts bryllup, er naturlig å samarbeide med andre politiressurser.

«Helt spesifikt gjelder dette rådgiving ved nasjonale bistandsressurser og bistand fra Oslo politidistrikt til trafikktjeneste (MC) som politidistriktet ikke har selv», skriver politiet.

Det er dette politiet i Oslo nå bekrefter at de skal hjelpe til med.

Kenneth Sætre, stabsjef Møre og Romsdal politidistrikt. Foto: Politiet

Kenneth Sætre, stabsjef Møre og Romsdal politidistrikt. Foto: Politiet
Vis mer

– Vi har mye god kompetanse i politidistriktet. Den rådgivingen vi her viser til, er en del av sikkerhetstiltakene som vi ikke kan gå nærmere inn på, sier stabssjef i Møre og Romsdal politidistrikt, Kenneth Sætre.

Geiranger har 215 fastboende, men siste helga i august vil bygda fylles opp av prominente bryllupsgjester og kongelige. Det fører med seg et stort bruk av politiressurser.

Politiet i Geiranger har tidligere varslet at det vil kreve store ressurser å ivareta sikkerheten i forbindelse med bryllupet.

– Dersom det kommer gjester som har krav på beskyttelse, er politiet sin rolle å sikre og beskytte arrangementet, slik at gjestene får en trygg og god opplevelse denne helga, opplyser politidistriktet i e-posten.

Politiet har tidligere uttalt at de har fått oversendt en foreløpig gjesteliste.

Kostnader rundt politiets oppdrag blir ifølge politiets pressemelding dekket av politidistriktet selv.

«Sikkerhet utover politiressurser blir eventuelt dekket av arrangør», skriver politiet i pressemeldingen.

Bedt om bistand

Møre og Romsdal politidistrikt har tidligere bedt om at de ekstra kostnadene i forbindelse med prinsessebryllupet i Geiranger i slutten av august, dekkes sentralt.

Dette går fram av et brev politidistriktet sendte til politidirektoratet 6. mai i år, slik Dagbladet tidligere har omtalt.

POLITIJOBB: Politiet i Møre og Romsdal har tidligere bedt om nasjonale ressurser fra Politidirektoratet. Foto: Nicolas Economou/NurPhoto/Shutterstock/ NTB

POLITIJOBB: Politiet i Møre og Romsdal har tidligere bedt om nasjonale ressurser fra Politidirektoratet. Foto: Nicolas Economou/NurPhoto/Shutterstock/ NTB
Vis mer

Hvor mye det er anslått at dette vil koste, er sladdet i dokumentet Dagbladet har fått innsyn i.

– Det er ikke mulig å tallfeste kostnadene rundt politiets oppdrag, da vi ikke vet omfanget av dette ennå, sier Kenneth Sætre.

Dagbladet har spurt Oslo politidistrikt om de vil be om bistand til å få dekket kostnadene til deres bidrag i Geiranger.

– Møre og Romsdal politidistrikt må kontaktes ved ytterligere informasjon, siden de har oppdraget, skriver Wulfsberg-Gamre i Oslopolitiet i en e-post.

Bryllupet vil starte opp med en fest i Ålesund torsdag 29. august, før den fortsetter med middag i Geiranger fredag, selve bryllupet lørdag 31. august og så en «brunch» samme sted søndag.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *