– Biceps av stein

Avfeier helseproblemer: - Biceps av stein Putins allierte hevder at helsa hans er utmerket - ved å dytte på en bil. GODE VENNER: Vladimir Putin sammen med Tsjetsjenias leder Ramazan Kadyrov under et møte i Kreml, Moskva i september 2023. Ifølge uavhengige russiske medier skal jakten på Kadyrovs etterfølger være i gang, på grunn av


– Biceps av stein
Avfeier helseproblemer:

– Biceps av stein

Putins allierte hevder at helsa hans er utmerket – ved å dytte på en bil.

GODE VENNER: Vladimir Putin sammen med Tsjetsjenias leder Ramazan Kadyrov under et møte i Kreml, Moskva i september 2023. Ifølge uavhengige russiske medier skal jakten på Kadyrovs etterfølger være i gang, på grunn av hans helseproblemer.
Foto: Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP.
Vis mer


Publisert


Lederen i den russiske delrepublikken Tsjetsjenia, Ramzan Kadyrov, prøver igjen å vise at han er frisk som en fisk.

I månedsvis har det svirret rykter om helsa til krigsherren med kallenavnet «Putins blodhund». Et av ryktene går på at Kadyrov skal slite med nyresvikt. I april hevdet kilder til avisa Novaya Gazeta at den tjetsjenske lederen lider av nekrotiserende pankreatitt.

Ifølge Novaya Gazeta har sykdommen satt igang prosessen med å se etter Kadyrovs etterfølger. Kadyrov har gått imot ryktene flere ganger.

Siste stunt i PR-kampanjen er et klipp av Kadyrov som dytter på en bil. Kadyrovs assistent, Umar Daudov, har lagt ut en video av bildyttingen på Instagram. Der skyver Kadyrov en Toyota Land Cruiser SUV foran seg med følgende beskjed i teksten under:

– Hundene bjeffer, campingvognen beveger seg.

Det gikk ikke mange timene etter publisering av Novaya Gazeta-artikkelen i april, før Kadyrov publiserte en video på det sosiale mediet VKontakte.

Klippet er av ham selv på treningsstudio, der han varmer opp og løfter vekter, skriver den russiske nettavisen Meduza, som også har base i Latvia.

Tirsdag 7. mai ble Vladimir Putin ble tatt i ed som president for femte gang. På innsettelsesseremonien deltok blant andre den tsjetsjenske diktatoren Ramzan Kadyrov, etter flere måneder med sykdomsrykter. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet
Vis mer

Pro-Putin-propagandisten Margarita Simonjan deltok på seremonien hvor Vladimir Putin ble innsatt for en ny femårsperiode som president tidligere denne uka. Tilstede var også Kadyrov. Simonjan kunne melde at den tsjetsjenske lederen er i toppform.

– Helsa er utmerket. Jeg sjekket det manuelt – bicepsene er laget av stein, uttalte propagandisten.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *