Blandet på Wall Street – Kraftig Gamestop-hopp

Dagen på Wall Street Blandet på Wall Street – Kraftig Gamestop-hopp Meme-aksjen skjøt opp etter en varslet livesending, der 15.000 allerede sitter klare. Foto: John Minchillo / AP Jonas Hagmansen Publisert: I dag 15:31 Oppdatert nå nettopp Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook Del på Facebook Del med e-post Del med e-post Børsene i


Blandet på Wall Street – Kraftig Gamestop-hopp

Blandet på Wall Street – Kraftig Gamestop-hopp

Meme-aksjen skjøt opp etter en varslet livesending, der 15.000 allerede sitter klare.

Publisert:

Børsene i USA endte i blandet terreng etter en markant oppgang onsdag, der teknologiaksjer gjorde det spesielt sterkt.

  • Dow Jones steg 0,20 prosent
  • Nasdaq falt 0,09 prosent
  • S&P 500 endte ned 0,02 prosent

Gamestop rykker

Meme-aksjenMeme-aksjenEt meme er et element av kultur, vanligvis humoristisk, som blir spredt raskt gjennom internett og sosiale medier. Meme-aksjer opplever gjerne store svingninger på grunn av oppmerksomhet fra personer som følger dem på nettet. Gamestop steg 48,01 prosent. Keith Gill, også kjent som Roaring Kitty varsler Youtube-comeback i morgen klokken 18 norsk tid, viser en nedtelling på plattformen. Akkurat nå venter 15.000 personer spent på at livestreamen skal begynne. Han hadde stor innflytelse da aksjen skjøt fart i 2021.

Småsparere kjøpte aksjen i et forsøk på å presse ut de som veddet på at aksjen skulle falle. Kursen gikk himmelhøyt før den begynte å falle.

Tidligere denne uken sa investeringsdirektør i Nordea, Robert Næss til E24 at han synes det er spesielt at interessen for meme-aksjer igjen har våknet til liv.

– Det er vanskelig å se at disse aksjene har noen stor verdi, og det er nok også slik at Roaring Kitty mest sannsynlig vil komme til å dumpe aksjene. Så å kjøpe seg inn som investor nå, det er ikke akkurat smart, sa han.

Aksjehandelsplattformen Robinhood var en favoritt blant investorene som kjøpte Gamestop-aksjer under boomen i 2021. Aksjen bykset 6,49 prosent. Selskapet inngikk tidligere i dag en avtale verdt 200 millioner dollar om kjøp av kryptobørsen Bitstamp, skriver CNBC. Det er selskapets største kjøp noensinne, ifølge Reuters.

Hertz-ras etter rykter

Bilutleieselskapet Hertz raste etter rykter om at selskapet vil selge gjeld. Ifølge Bloomberg skal det være snakk om minst 700 millioner dollar i sikret gjeld og konvertible obligasjoner. Rådgivere skal ha begynt å kontakte potensielle investorer, men ingen beslutning er tatt, skriver nyhetsbyrået som viser til anonyme kilder.

Aksjen falt 4,53 prosent etter å ha vært ned over 10 prosent.

Ønsket om å selge gjeld for å skaffe til veie mer kapital skal ha oppstått etter en feilslått satsing på elektriske biler. Selskapet forsøker å kvitte seg med 30.000 biler mot slutten av året. Bilene skal ha vært dyre i drift og tapt seg i verdi når Tesla kuttet prisene.

Nvidia faller

Databrikkegiganten Nvidia falt 1,14 prosent etter å ha steget i åpningsminuttene. Onsdag klatret Nvidia 5,16 prosent til ny rekordnotering, og passerte Apple i markedsverdi. Selskapet lager databrikker som blant annet brukes til å utvikle og drifte AI-tjenester.

Sterkere jobbtall enn ventet

Antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA, også kalt jobless claims kom inn på 229.000 i uken som endte 1. juni. Det tilsvarer en oppgang på 8.000 fra uken før og noe høyere enn forventningen på 220.000, skriver CNBC.

Onsdag viste tall at det ble skapt 152.000 arbeidsplasser i den private sektoren i USA i mai. Siden starten av 2024 har det ikke blitt målt svakere, ifølge Bloomberg.

Arbeidsmarkedstallene kommer i forkant av morgendagens non-farm payrolls. De viser hvor mange jobber som ble skapt utenfor landbruket i USA, og kalles gjerne «månedens viktigste tall».

Den amerikanske sentralbanken, Federal Reserve (Fed) følger nøye med på arbeidsmarkedet. Fed forsøker å dempe prisveksten ned til to prosent ved å sette opp renten, og med det få ned aktiviteten i økonomien. Sterke jobbtall kan indikere at aktiviteten er høy.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *