Blandet på Wall Street – Robinhood bykser etter kryptoavtale

Dagen på Wall Street Blandet på Wall Street – Robinhood bykser etter kryptoavtale Brikkekjempen Nvidia fortsetter oppgangen etter rekordnotering. Foto: John Minchillo / AP Jonas Hagmansen Publisert: For mindre enn 40 minutter siden Oppdatert for mindre enn 10 minutter siden Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook Del på Facebook Del med e-post Del med


Blandet på Wall Street – Robinhood bykser etter kryptoavtale

Blandet på Wall Street – Robinhood bykser etter kryptoavtale

Brikkekjempen Nvidia fortsetter oppgangen etter rekordnotering.

Publisert:

Saken oppdateres gjennom handelsdagen.

Børsene i USA stiger etter en markant oppgang onsdag der teknologiaksjer gjorde det spesielt sterkt.

  • Dow Jones stiger 0,44 prosent
  • Nasdaq faller 0,15 prosent
  • S&P 500 er opp 0,03 prosent

Databrikkegiganten Nvidia fortsetter oppgangen torsdag med 1,11 prosent fra start. Onsdag steg Nvidia med 5,16 prosent til ny rekordnotering, og passerte Apple i markedsverdi. Selskapet lager databrikker som blant annet brukes til å utvikle og drifte AI-tjenester.

Stiger etter kryptoavtale

Robinhood bykser 4,20 prosent. Det skjer etter at selskapet inngår en avtale verdt 200 millioner dollar om kjøp av kryptobørsen Bitstamp, skriver CNBC. Det er selskapets største kjøp noensinne, ifølge Reuters.

Aksjehandelsplattformen gjorde seg bemerket under Gamestop-dramaet i 2021. Robinhood var sentral blant småsparere som kjøpte aksjen i et forsøk på å presse ut de som veddet på at aksjen skulle falle.

Denne uken steg Gamestop-aksjen kraftig etter et innlegge fra Keith Gill, også kjent som Roaring Kitty som hintet til at han er tilbake for fullt etter støyen i 2021. Han hadde stor innflytelse da aksjen skjøt fart i 2021.

Sterkere jobbtall enn ventet

Antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA, også kalt jobless claims kom inn på 229.000 i uken som endte 1. juni. Det tilsvarer en oppgang på 8.000 fra uken før og noe høyere enn forventningen på 220.000, skriver CNBC.

Onsdag viste tall at det ble skapt 152.000 arbeidsplasser i den private sektoren i USA i mai. Siden starten av 2024 har det ikke blitt målt svakere, ifølge Bloomberg.

Arbeidsmarkedstallene kommer i forkant av morgendagens non-farm payrolls. De viser hvor mange jobber som ble skapt utenfor landbruket i USA, og kalles gjerne «månedens viktigste tall».

Den amerikanske sentralbanken, Federal Reserve (Fed) følger nøye med på arbeidsmarkedet. Fed forsøker å dempe prisveksten ned til to prosent ved å sette opp renten, og med det få ned aktiviteten i økonomien. Sterke jobbtall kan indikere at aktiviteten er høy.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *