Ble nektet i døra: – Tragisk

Ble nektet i døra: - Tragisk Johannes Heggebø (56) og Svein Arild Bergjord (54) slapp ikke inn på utestedet med 20-årsgrense, fordi én av dem manglet gyldig legitimasjon. SLAPP IKKE INN: Johannes Heggebø (56) (t.v.) og Svein Arild Bergjord (54) slapp innledningsvis ikke inn på Heidi's Bier Bar fredag kveld, fordi én av dem manglet


Ble nektet i døra: – Tragisk

Ble nektet i døra: – Tragisk

Johannes Heggebø (56) og Svein Arild Bergjord (54) slapp ikke inn på utestedet med 20-årsgrense, fordi én av dem manglet gyldig legitimasjon.

SLAPP IKKE INN: Johannes Heggebø (56) (t.v.) og Svein Arild Bergjord (54) slapp innledningsvis ikke inn på Heidi’s Bier Bar fredag kveld, fordi én av dem manglet legitimasjon. Foto: Marte Sandvold Nygaard / Haugesunds Avis
Vis mer


Publisert


Sist oppdatert


Kort fortalt

  • To menn i 50-årene, Johannes Heggebø og Svein Arild Bergjord, ble nektet inngang på Heidi’s Bier Bar i Haugesund fordi de ikke kunne vise gyldig legitimasjon.
  • De mener det er tragisk at utestedet ikke kunne bruke skjønn i situasjonen.
  • Daglig leder for vekterselskapet, Kjartan C. Taranger, innrømmer at det var unødvendig å kreve legitimasjon av de to mennene, men understreker at de må følge reglene.

– Jeg har aldri opplevd liknende. Jeg har gått ut i mange år og blitt avvist av andre årsaker, men aldri kommet i en slik situasjon. Jeg har ikke sett noen praktisere dette andre steder.

Det sier Johannes Heggebø (56) til Dagbladet. Han og kompisen Svein Arild Bergjord (54) fikk forrige fredag en opplevelse de seint vil glemme, da de var ute på byen i Haugesund.

– Meget irritert

Mennene i 50-åra hadde vært ute og spist og drukket fredag kveld. Da de skulle en svipptur innom Heidi’s Bier Bar for å møte noen kjente, ble de innledningsvis nektet inngang.

– Vi ble spurt om legitimasjon – jeg trodde det var fleip. Jeg viste sertifikat, men Svein Arild hadde bare sertifikat på mobil, som de ikke godtok, sier han.

Han hevder at det var flere voksne som ikke slapp inn av samme grunn.

– Vi var ikke de eneste. Vi synes det er helt tragisk at de ikke kan bruke skjønn, sier Heggebø – og legger til:

– De skulle ha legitimasjon av alle. Det var ingenting å diskutere. Vi var meget irritert på det tidspunktet, sier 56-åringen.

De slapp imidlertid inn på utestedet etterhvert, som har aldersgrense på 20 år.

Overfor Haugesunds Avis, som omtalte saken først, understreker de at de ikke pleier å dra på Heidi’s til vanlig, men at de tar spørsmålet om legitimasjon som et kompliment.

OPPTRER: Stemningen var god da The Jacketeers framførte låta si «Afterski i queill» på Heidis Bier Bar onsdag 19. april. Video: Andreas Fadum
Vis mer

Vekterselskap: – Unødvendig

Kjartan C. Taranger er daglig leder for Sentrum Vekter AS som har vektertjeneste på Heidi’s Bier Bar og en rekke andre lokale utesteder i Haugesund.

Han sier til Dagbladet at det var unødvendig å kreve legitimasjon av to menn i 50-åra, men viser til at de må følge reglene.

– Når man ser at noen er over 20 år er det egentlig ikke noe problem, sier Taranger til Dagbladet – og legger til:

– Vi må følge reglene. Sånne ting pleier å løse seg veldig greit.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *