Brudd i forhandlingene i havbruksnæringen

Brudd i forhandlingene i havbruksnæringen Dermed går oppgjøret om Havbruksoverenskomsten til frivillig mekling. Forbundssekretær Christian Justnes har ledet forhandlingene med Sjømat Norge på vegne av Fellesforbundet. Nå er han forberedt på å møte motparten til frivillig mekling. Foto: Fellesforbundet Hans M. Jordheim Publisert: Publisert: For mindre enn 20 minutter siden Kopier lenke Kopier lenke Del


Brudd i forhandlingene i havbruksnæringen

Brudd i forhandlingene i havbruksnæringen

Dermed går oppgjøret om Havbruksoverenskomsten til frivillig mekling.

Publisert: Publisert:

Fellesforbundet gikk til forhandlingene med krav om økt kjøpekraft, endring av arbeidstidsbestemmelser og vaktordninger og en etter- og videreutdanningsreform for ansatte i havbruksnæringen.

Fredag konstanterte Fellesforbundet at det ikke var mulig å komme videre i forhandlingene med Sjømat Norge, står det i en pressemelding. Derfor meldte de brudd.

Forhandlingsleder Christian Justnes forklarer bruddet med at det var stor avstand og lite bevegelse i forhandlingene, og at man var langt unna en løsning som Fellesforbundet kunne akseptere. Nå håper Justnes og resten av forhandlingsdelegasjonen at det vil være mulig å finne en god løsning med Riksmeklerens hjelp. 

– Vi hadde viktige krav på både økonomi, HMS og vaktordninger som ikke ble innfridd, og da var det ingen annen utvei enn å bryte. Det var den krystallklare beskjeden fra en samlet forhandlingsdelegasjon, sier Justnes. 

Havbruksoverenskomsten er en overenskomst mellom Fellesforbundet på arbeidstakersiden og Sjømat Norge på arbeidsgiversiden, og omfatter ansatte som utfører arbeid innen havbruk. Dette inkluderer eksempelvis oppdrett av fisk/skalldyr og arbeid ved fryseri og sjø- og landanlegg. Avtalen gjelder for i overkant 3000 av Fellesforbundets medlemmer. 


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *