Brudd i forhandlingene mellom HK og NHO Service og Handel

Brudd i forhandlingene mellom HK og NHO Service og Handel Partene kom ikke til enighet om lønnsoppgjøret til ansatte under Handelsoverenskomsten – blant annet Ikea-ansatte. Ikea-ansatte står i fare for å bli tatt ut i streik. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Nora Rydne Publisert: Publisert: For mindre enn 20 minutter siden Kopier lenke Kopier


Brudd i forhandlingene mellom HK og NHO Service og Handel

Brudd i forhandlingene mellom HK og NHO Service og Handel

Partene kom ikke til enighet om lønnsoppgjøret til ansatte under Handelsoverenskomsten – blant annet Ikea-ansatte.

Publisert: Publisert:

Forhandlingene mellom LO-forbundet HK Norge og NHO Service og handel endte i brudd onsdag ettermiddag. Det skriver HK i en pressemelding.

Oppgjøret ender nå hos riksmegleren.

– Det har vært et godt forhandlingsklima, men vi klarte ikke enige om videre utvikling av Handelsoverenskomsten, som er en svært viktig avtale for oss i HK Norge, sier forbundsleder Christopher Beckham i meldingen.

For to uker siden ble oppgjøret mellom HK og Virke landet, 11 timer på overtid. Dette oppgjøret dreier seg om Landsoverenskomsten, som er tariffavtalen de fleste som jobber innen varehandel tilhører. Der ble resultatet 5,2 prosent lønnsvekst.

Avtalen HK forhandler med NHO Service og Handel om, heter Handelsoverenskomsten. Omtrent 2.500 ansatte innen varehandel tilhører denne tariffavtalen, ifølge Fri Fagbevegelse.

Bedrifter som Ikea, Felleskjøpet, nettmatbutikken Oda og brillekjeden Synsam er omfattet av avtalen.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *