Bryter tausheten: – Veldig vanskelig

Bryter tausheten: - Veldig vanskelig USAs tidligere president Donald Trump ble torsdag dømt på alle tiltalepunktene i «hysj-penge-saken». Nå letter han på sløret om hvordan kona har det. VANSKELIG: Donald Trump forteller at det har vært vanskelig for kona Melania Trump å følge rettssaken. Foto: AP Photo/Rebecca Blackwell/NTB Vis mer Emma Victoria Hegnar Publisert søndag


Bryter tausheten: – Veldig vanskelig

Bryter tausheten: – Veldig vanskelig

USAs tidligere president Donald Trump ble torsdag dømt på alle tiltalepunktene i «hysj-penge-saken». Nå letter han på sløret om hvordan kona har det.

VANSKELIG: Donald Trump forteller at det har vært vanskelig for kona Melania Trump å følge rettssaken. Foto: AP Photo/Rebecca Blackwell/NTB
Vis mer


Publisert


Sist oppdatert


Torsdag falt den knusende dommen mot presidentkandidat Donald Trump (77) i den mye omtalte «hysj-penge-saken», der den tidligere pornoskuespilleren Stormy Daniels (45) hevdet å ha blitt betalt for sin taushet, og at Trump skulle ha forfalsket dokumenter for å dekke for utbetalingene.

Den tidligere presidenten ble kjent skyldig på alle tiltalepunktene.

Under hele rettsforløpet har Trump vært ordknapp om hvordan saken har påvirket kona Melania Trump (52).

I et nytt intervju i Fox-programmet «Fox and friends», sier han at hysj-penge-saken har vært «veldig vanskelig» for kona, ifølge magasinet News Week.

– Veldig vanskelig

Selv om flere av Trumps familiemedlemmer dukket opp under rettssaken for å vise sin støtte, dukket Melania aldri opp i retten i New York.

Det var flere spekulasjoner rundt hvorfor hun ikke dukket opp, men nå forteller Trump hvordan kona trolig har hatt det.

I intervjuet sa Trump at hun har det bra, men at det er «veldig vanskelig for henne».

Stemningen er turbulent etter Donald Trumps pressekonferanse fredag ettermiddag. Reporter Vegard Kvaale
Vis mer

– Det er tøft. Jeg tror at det på mange måter er tøffere for familien min enn det er for meg, sier han i intervjuet.

På spørsmål om hvordan Melania hadde det, sa han:

– Hun har det bra, men jeg tror det er veldig vanskelig for henne. Jeg mener, hun har det bra. Men, du vet, hun må lese alt dritet.

Stillhet fra Melania

Gjennom rettssaken avslørte Daniels flere intime detaljer om da hun angivelig skal ha hatt sex med Trump etter en golfturnering i 2006.

Trump har vært gift med Melania siden 2005.

Melania var heller ikke til stede da Trump holdt en tale som respons på dommen på fredag.

Mens andre familiemedlemmer fordømte rettens avgjørelse på sosiale medier, har stillheten hennes vekket flere spørsmål.

– Plager ham virkelig

Trumps tidligere pressesekretær Stephanie Grisham (47) sa til CNN at Trump «absolutt» var preget av at kona hans og dattera, Ivanka Trump, ikke dukket opp i rettssalen.

– Absolutt. Jeg vet at det plager ham. Slike ting ville plage ham. Hvis Melania ikke var til stede på et arrangement og det ble lagt merke til, ville han definitivt ta det opp med henne, sa hun til CNN, og la til:

– Så jeg er sikker på at i denne sammenhengen plager det ham virkelig.

REICH: I en video publisert på Donald Trumps platform ble det gjort en referanse til «skapelsen av et samlet Reich». Innlegget er slettet, men reaksjonene hagler. Video: Daniel Wiese/Dagbladet TV
Vis mer

Trump er også siktet i tre andre straffesaker, men det er uklart om noen av dem vil gå til rettssak før november, når presidentvalget i USA skal holdes.

Saken om valginnblanding i 2020 i Washington er fortsatt på vent mens USAs høyesterett vurderer Trumps påstand om at han er immun mot rettsforfølgelse for handlinger utført mens han var i Det hvite hus.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *