Butikkgiganten Walmart steg til ny rekord på Wall Street

Dagen på Wall Street Butikkgiganten Walmart steg til ny rekord på Wall Street Aksjen klatret til ny toppnotering etter at butikkjeden slapp sterke kvartalstall torsdag. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB Marianne Stensland Truls Lier Publisert: I dag 15:32 Oppdatert nå nettopp Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook Del på Facebook Del med


Butikkgiganten Walmart steg til ny rekord på Wall Street

Butikkgiganten Walmart steg til ny rekord på Wall Street

Aksjen klatret til ny toppnotering etter at butikkjeden slapp sterke kvartalstall torsdag.

Publisert:

Etter oppgang store deler av handelsdagen, surnet stemningen på Wall Street når det nærmet seg stengetid. Slik ser det ut klokken 22:

  • S&P 500 steg falt 0,21 prosent
  • Dow Jones falt 0,10 prosent
  • Nasdaq Composite falt 0,26 prosent

Onsdag nådde alle de toneangivende indeksene ny «all-time high» etter at ferske inflasjonstall satte fart i markedet.

I løpet av kvelden har Dow Jones-indeksen passert milepælen 40.000 poeng, men avsluttet noe under.

Oljeprisen ligger litt over nivået da Wall Street stengte i går. Et fat nordsjøolje handles i øyeblikket for 83,30 dollar.

Les på E24+

Denne aksjen kan gå 150 prosent

Walmart til nye høyder

Den store amerikanske butikk- og supermarkedkjeden har lagt frem resultater for forrige kvartal, som i deres tilfelle dekker februar, mars og april i år.

  • Walmart omsatte for 161,5 milliarder dollar i deres første kvartal. Det var opp fra 152,3 milliarder på samme tid i fjor, og bedre enn analytikernes forventning om 159,6 milliarder dollar i inntekter, ifølge Bloomberg-konsensus.
  • Justert resultatet per aksje kom på 0,6 dollar, mens det var ventet 0,52 dollar. Totalt hadde Walmart et resultat før skatt på rett over 7 milliarder dollar.

Walmart-aksjen var opp rundt 6,3 prosent i førhandelen på Wall Street ved 14.30-tiden, og lå på omtrent samme nivå store deler av kvelden.

Aksjen avsluttet med en oppgang på 6,99 prosent. Den handles nå for 64,01 dollar, som er ny toppnotering.

Markedsverdien til selskapet bikket 500 milliarder dollar i løpet av kvelden. Ved stengetid er den 515,9 milliarder dollar (ca. 5.519,6 milliarder norske kroner).

Gullprisen kan nå nye høyder

Onsdagens inflasjonstall har også satt fart i prisene på edle metaller.

Gullprisen var onsdag på sitt høyeste nivå på tre uker, ifølge CNBC. Også prisene på sølv, kopper og platina har hatt stor oppgang, skriver strateger i Saxo Bank i et notat.

Kort tid før børsåpning i USA handles gull for 2.376,9 dollar per unse, ifølge Bloomberg.

Strategene mener at gullprisen kan komme så høyt som 2.400 dollar om kort tid, og ser også potensial for vekst i prisene på sølv og platina. Kopper-prisene er på et rekordnivå, og her er det bare ventet små endringer.

Små utslag i Europa

På børsene i Europa var det relativt små utslag kort tid før åpning i de amerikanske markedene. Samleindeksen Stoxx 600 falt 0,13 prosent.

Asiatiske børser var i pluss i morgentimene etter oppturen på Wall Street i går. Hang Seng-indeksen i Hongkong og ASX 200-indeksen i Sydney var begge markant opp i 6.15-tiden.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *