Christoffer (30) savnet: – Tungt

Leteaksjon i Stryn: Christoffer (30) savnet: - Tungt Det er ikke planlagt nye søk etter Christoffer Ordahl (30) i Stryn. Nå har han vært savnet i over ei uke. SAVNET: Bildet viser Christoffer iført jakka han hadde på seg sist han ble observert i Stryn. Bildet er tatt i vinter, og deles i samråd med


Christoffer (30) savnet: – Tungt
Leteaksjon i Stryn:

Christoffer (30) savnet: – Tungt

Det er ikke planlagt nye søk etter Christoffer Ordahl (30) i Stryn. Nå har han vært savnet i over ei uke.

SAVNET: Bildet viser Christoffer iført jakka han hadde på seg sist han ble observert i Stryn. Bildet er tatt i vinter, og deles i samråd med familie og politi. Foto: Privat.
SAVNET: Bildet viser Christoffer iført jakka han hadde på seg sist han ble observert i Stryn. Bildet er tatt i vinter, og deles i samråd med familie og politi. Foto: Privat.
Vis mer


Publisert


Sist oppdatert


30-åringen fra Risør ble meldt savnet mandag 13. mai, etter at han ikke kom tilbake fra en fjelltur i Stryn.

Etter en storstilt redningsaksjon de første dagene, har også de to siste dagenes nedskalerte søk vært resultatløse.

– Vi har søkt over et veldig stort område, på potensielle plasser der han kan ha gått, men dessverre uten å finne noe, sier politiets innsatsleder, Vidar Stavik, til Dagbladet.

Politiet har ikke planer om noen nye søk denne uka, men håper å kunne sette i gang på ny til helga – med bistand fra Røde Kors.

Ulendt og krevende

Store mannskaper fra Røde Kors, Sivilforsvaret, Norske redningshunder og politiet har deltatt i søkeinnsatsen.

Sporingsdata fra Christoffer Ordahls telefon har gitt politiet opplysninger om hva han har søkt på og hvor han har beveget seg, fram til den gikk tom for strøm.

SKO: Det var disse skoene Christoffer brukte på fjellturen i Stryn. Foto: Privat

SKO: Det var disse skoene Christoffer brukte på fjellturen i Stryn. Foto: Privat
Vis mer

Det skjedde klokka 17.57 fredag 10. mai. Han beveget seg da mot fjellet Staurinibba ved Loen.

– Etter det er det vanskelig å vite hvor han har tatt veien. Vi har ingen flere spor, sier Stavik.

Savnedes søkehistorikk tyder på at han brukte telefonen som hjelpemiddel til å navigere, fram til signalet forsvant: Han har sjekket værmeldinger og fulgt stier på rutene han har gått.

Terrenget beskrives som ulendt og svært krevende utenfor stiene.

Redningsaksjonen ble formelt avsluttet før helga – en uke etter siste livstegn.

– Vurderingen var da at det ikke er mulig å overleve ute i fjellet så lenge. Vi kan likevel ikke utelukke noe her. Han kan ha kommet seg ut av området, selv om vi ikke har spor som tyder på det, sier Stavik.

– Full forståelse

Christoffers lillesøster, Julie Ordahl, sier til Dagbladet at «familien har full forståelse» for at letemannskapene trenger en pause, samtidig som politiet trenger tid til å etterforske.

– Etterforskningen er viktig for å best planlegge både hvor neste søk skal gjøres, og om det er andre ting som også bør gjøres, sier hun til Dagbladet tirsdag kveld.

Hun forteller også at de opplever at mange turgåere i fjellet leter etter broren hennes, selv om det ikke blir et organisert søk før til helga. Til og med noen eiere av et privatfly har frivillig tatt turen for å lete etter Christoffer.

– Vi takker for alt lokalbefolkningen gjør, og vil samtidig minne om at ingen må gå i farlig terreng, sier Ordahl.

Veldig få tips

Politiet har tidligere delt et overvåkingsbilde av den savnede 30-åringen fra en matbutikk i Stryn, tatt fredag 10. mai, iført ei blå turjakke.

Siden har familien har delt egne bilder av ham, iført de samme klærne, i håp om at det skal bidra til tips inn til politiet.

– Har dette gitt dere noen ledetråder?

– Vi har fått inn veldig lite tips. Det var kaldt, og få som var på tur i fjellet den fredagen han ble borte. Ingen har oppgitt å ha sett eller møtt ham, sier Stavik.

Politiet har imidlertid sikret seg overvåkingsbilder som viser at noen var på tur i samme område i det aktuelle tidsrommet. De ønsker spesielt å komme i kontakt med personer som har vært på tur opp Staurinibba, som Ordahl antas å ha besteget denne dagen.

Hans familie har de siste dagene uttrykt stor takknemlighet overfor dem som har deltatt i søkeinnsatsen.

STRYN: Politiet har delt overvåkningsbildet av 30-åringen fra en butikk i Stryn. Her er han iført en blå Dæhlie-jakke. Foto: Politiet

STRYN: Politiet har delt overvåkningsbildet av 30-åringen fra en butikk i Stryn. Her er han iført en blå Dæhlie-jakke. Foto: Politiet
Vis mer

– Trenger svar

– Vi har det naturligvis tungt, men har full tiltro til at politi og letemannskap gjør alt riktig. Røde kors består av frivillige, der mange har lagt bak seg utallige mil og høydemetere siden vår kjære Christoffer forsvant, sier lillesøster Julie Ordahl.

Hun sier at de frivillige også trenger å dra på jobb og leve sine liv. Samtidig er hun ikke i tvil om at de vil gjøre sitt ytterste i leteaksjonen når de får hentet seg inn.

– Det er mange som har jobbet intenst over mange dager, og vi vet at de er innstilt på å ikke gi seg før vår kjære Christoffer er funnet. Så selv om det ikke er organisert søk før helgen, er det mye som skjer i mellomtiden, sier Ordahl som opplyser at hun selv skal bli i Stryn i tida framover.

Familien oppfordrer også personer som potensielt kan sitte med opplysninger i saken, om å ta kontakt med politiet.

Familien, deriblant de fire onkelbarna til Christoffer som forguder ham og mormoren hans som har vært en bauta for ham, har bestemt seg for å dra tilbake til Stryn, forteller Julie.

– De trenger å få sett alt det gode Stryn består av. Både menneskene og plassen, hva Christoffer har opplevd her og alle de fantastiske folkene som har hjulpet, sier hun og legger til:

– Enn så lenge klamrer vi oss til et ørlite håp om at Christoffer kan bli med på den turen. Uansett trenger vi et svar på hva som har skjedd.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *