City er kun to seiere fra et historisk ligagull

Tina Wasa Kartomten Publisert: 13. mai 2024 Siden starten på Premier League i 1992 har sju forskjellige lag blitt ligamestere, deriblant årets to tittelrivaler Manchester City og Arsenal. Denne uken avsluttes årets sesong og den 32. utgaven av Premier League der en ny ligavinner skal kåres. Premier League på Oddsen Åtte lag skal spille to


City er kun to seiere fra et historisk ligagull
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:13. mai 2024

Siden starten på Premier League i 1992 har sju forskjellige lag blitt ligamestere, deriblant årets to tittelrivaler Manchester City og Arsenal.

Denne uken avsluttes årets sesong og den 32. utgaven av Premier League der en ny ligavinner skal kåres.

Åtte lag skal spille to kamper i løpet av sesongens siste uke, før alle ligaens lag avslutter sesongen søndag 19. mai kl. 17.00.

NB! Ukens Lørdagskupong har spillefrist søndag 19. mai kl. 16.25. På Søndagskupongen er spillefristen mandag 20. mai kl. 16.55.

Her kan du tippe

Kan sikre historisk ligagull

På totalt 31. sesonger av Premier League er Manchester United det mestvinnende laget, med 13 ligatitler. Forrige gang var tilbake i 2012/13-sesongen, i Sir Alex Fergusons siste sesong.

Siden da har byrival Manchester City overtatt som et av verdens beste fotballag.

De siste ti årene har City blitt ligamestere sju ganger. Siden 2020/21 har de vunnet ligaen tre år på rad, senest i fjor.

Vinner de igjen i år, blir de det første laget i den engelske toppdivisjonen som vinner fire år på rad.

To seiere fra å vinne ligaen

Manchester City har vært blant topp fire hele årets sesong og har fem strake seiere bak seg. Siden sesongstarten og Community Shield i august, har de kun tapt seks kamper.

I motsetning til tittelrival Arsenal, har City to kamper igjen av sesongen som begge skal spilles denne uken. Første kamp er mot Tottenham, mens sesongen avsluttes hjemme mot West Ham.

Tottenham og City møttes i FA-cupens fjerde runde i januar, vant City 1-0. I sesongens første ligakamp endte det 3-3, mens Tottenham vant fjorårets siste liga-møte.

Tirsdag 21.00: Tottenham – Manchester City

Dersom City vinner begge sine kampene er de ligamestere. Spiller de uavgjort eller taper i en av kampene, er de avhengige av at Arsenal gjør det samme.

Vinner Arsenal søndag, må City vinne begge sine kamper for å forsvare tittelen som regjerende ligamester.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer – og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Ute av gullkampen i Klopps siste sesong

Liverpool overtok tabelledelsen på Boxing Day og holdt seg på topp i nesten tre måneder. Fra starten av april fulgte noen slurvete feil og tap, som sendte årets ligacup-vinner ut av tittelkampen.

Jürgen Klopps menn spiller sesongens nest siste ligakamp mandag kveld, der de møter Aston Villa borte.

Mandag 21.00: Aston Villa – Liverpool

Uansett utfall i ukens to kamper har ikke Liverpool sjans til å ta igjen de to lagene på topp, eller miste tredjeplassen på tabellen.

Tidligere i år kunngjorde Jürgen Klopp at årets sesong blir hans siste som manager i Liverpool. Årets sesong og Klopps Liverpool-karriere avsluttes hjemme på Anfield, der de får besøk av Wolverhampton.

Snublet på målstreken

Arsenal tronet øverst på tabellen i Premier League, med unntak av to uker på andreplass, fra slutten av august til slutten av april forrige sesong.

Ett tap mot City og noen påfølgende sure tap, gjorde at Arsenal med seks kamper igjen av sesongen, snublet på målstreken og ente på andreplass – fem poeng bak ligamester City.

I Community Shield i august fikk Arsenal revansje for ligagullet og tapet, da de slo ligamester City og samtidig sikret sesongens første trofé.

Kan bli den første på 20 år

For Arsenal gjenstår kun en ligakamp i årets sesong, og den skal spilles hjemme på Emirates mot Everton.

«The Gunners» kommer fra fem strake seiere og har kun tapt en ligakamp i 2024. I helgen vant de mot Manchester United og holdt liv i drømmen om ligagull.

Arsenal har vunnet Premier League tre ganger tidligere. Første gangen i 1998, så i 2002 og senest i 2004. Vinner de ligaen i år, blir det Arsenals første ligagull på 20 år.

Arsenal-kaptein Martin Ødegaard ble den første nordmannen til å løfte et trofé som kaptein i England i fjorårets Community Shield-kamp. Søndag kan drammenseren løfte nok et trofe som kaptein, og samtidig bli den femte nordmannen til å vinne Premier League.

Ukens Premier League-kamper

Slik spilles midtuken i Premier League:

Mandag

Aston Villa – Liverpool kl. 21.00

Tirsdag

Tottenham – Manchester City kl. 21.00

Onsdag

Brighton – Chelsea kl. 20.45

Manchester United – Newcastle kl. 21.00

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *