De første sedlene med kong Charles i omløp

De første sedlene med kong Charles i omløp Folk sto i kø utenfor Bank of England da de første sedlene med portrett av kong Charles ble tatt i bruk onsdag. En mann viser fram ett eksemplar hver av de nye sedlene med portrett av britenes kong Charles. Sedlene kom i omløp for første gang onsdag.


De første sedlene med kong Charles i omløp

De første sedlene med kong Charles i omløp

Folk sto i kø utenfor Bank of England da de første sedlene med portrett av kong Charles ble tatt i bruk onsdag.

  • NTB-AP
Publisert: Publisert:

Tradisjonen tro skal monarken prege alle sedlene som gis ut av den britiske sentralbanken, 5, 10, 20 og 50 pund. Utover dette er det ingen endringer i designet av sedlene, som skal sirkulere sammen med eksisterende sedler med bilde av kongens mor og forgjenger, dronning Elizabeth, som døde i september 2022.

Mynter med portrett av kong Charles er allerede tatt i bruk.

Ettersom svært mange transaksjoner skjer elektronisk, kan det ta en stund før folk får øye på de nye sedlene med kongen. For å redusere den økonomiske og miljømessige kostnaden med å utstede nye sedler skal det bare trykkes nok til fortløpende å erstatte utslitte og ødelagte sedler.

Det er over 4,6 milliarder sedler fra Bank of England i omløp, med en samlet verdi på rundt 82 milliarder pund. Det tilsvarer rundt 1.100 milliarder kroner.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *