«Den menneskelige printer»

Donald Trump: «Den menneskelige printer» Tabloidpressen kaller henne «Trumps hemmelige våpen». Angivelig har hun en helt spesiell rolle - som Trump er fullstendig avhengig av. TEAM TRUMP: Fra venstre: Trump-forsvarer Susan Necheles, rådgiver «menneskelige printer» Natalie Harp og rådgiver Jason Miller. Utenfor rettsbygningen på Manhattan 23. april, i forbindelse med den såkalte hysjpenge-saken. Foto: Curtis


«Den menneskelige printer»
Donald Trump:

«Den menneskelige printer»

Tabloidpressen kaller henne «Trumps hemmelige våpen». Angivelig har hun en helt spesiell rolle – som Trump er fullstendig avhengig av.

TEAM TRUMP: Fra venstre: Trump-forsvarer Susan Necheles, rådgiver «menneskelige printer» Natalie Harp og rådgiver Jason Miller. Utenfor rettsbygningen på Manhattan 23. april, i forbindelse med den såkalte hysjpenge-saken. Foto: Curtis Means / Getty Images / AFP / NTB
Vis mer


Publisert


Kort fortalt

  • Rådgiver Natalie Harp, angivelig kalt «den menneskelige printer», har en unik rolle i Trumps kampanje.
  • Hun bærer angivelig alltid med seg en bærbar printer for å gi Trump utskrevne nyheter og innlegg, da han foretrekker papir fremfor digitale skjermer.
  • Harp administrerer også Trumps konto på Truth Social og har angivelig stor innflytelse på hva han leser.

Det har blitt et fast innslag i ruta til amerikanske nyhets-TV-kanaler den seinere tida:

Donald Trump, utenfor rettsbygningen på Manhattan, gestikulerer mens han framfører en lidenskapelig forsvarstale mot anklagene som framsettes mot ham i den pågående hysjpenge-saken.

I hendene hans: en bunke med hvite papirer.

Trump-rådgiver Natalie Harp (32) har etter sigende en unik rolle i den tidligere presidentens kampanjeapparat.

Til enhver tid har hun angivelig med seg en bærbar printer – samt en lader og printerpapir i størrelse 8,5 x 11 – Trumps foretrukne leseformat for nyhetsartikler og innlegg fra sosiale medier.

Det skriver The Bulwark – et amerikansk nyhetsnettsted med en uttalt kritisk holdning til Trump (eller «Dårlig Oransje Mann», som de kaller ham).

PAPIRER: Trump snakker med pressen etter en lang dag i retten tirsdag denne uka. I hendene har han en bunke hvite papirer. Til høyre: Trump-forsvarer Todd Blanche. Foto: Michael M. Santiago / Getty Images / AFP / NTB

PAPIRER: Trump snakker med pressen etter en lang dag i retten tirsdag denne uka. I hendene har han en bunke hvite papirer. Til høyre: Trump-forsvarer Todd Blanche. Foto: Michael M. Santiago / Getty Images / AFP / NTB
Vis mer

Printer i bagen

– Donald Trump liker ikke å lese på iPhonen sin hele tida, og han tilbringer ikke mye tid foran en datamaskin. Hvis han ikke er i retten, liker han å være på golfbanen. Og han liker å lese ting som er printet ut for ham, sier nettstedets Trump-reporter Marc A. Caputo til CNN.

Det er denne forkjærligheten for tekst på papir som har avfødt Harps nisje, ifølge Caputo – som omtaler rådgiveren som «den bærbare printer-sherpaen».

Angivelig går Harp under tilnavnet «den menneskelige printer» innad i Trump-kampanjen.

– Hun innså at han liker på lese ting på papir. Han liker å være i farta. Så hun gikk til anskaffelse av en bærbar printer. Hun har den i en bag som hun til og med tar med seg på golfbanen, sier Caputo – og fortsetter:

REICH: I en video publisert på Donald Trumps platform ble det gjort en referanse til «skapelsen av et samlet Reich». Innlegget er slettet, men reaksjonene hagler. Video: Daniel Wiese/Dagbladet TV
Vis mer

– Hvis han liker noe, eller det er noe hun vil at skal se, viser hun det til ham – og om nødvendig printer hun det ut.

Han understreker at det finnes et rom i rettsbygningen hvor Trumps team også har tilgang til en vanlig, stasjonær printer, som etter sigende også tas flittig i bruk.

Bakgrunnen for tiltalen er utbetalingen av 130 000 dollar fra Trumps daværende advokat Michael Cohen til pornoskuepilleren Stormy Daniels i 2016 – angivelig i bytte mot Daniels stillhet om et ti år gammelt seksuelt møte. Trump hevder seg uskyldig anklaget.

UNNA VEI - PAPIRER PÅ VEI: Natalie Harp utenfor rettsbygningen på Manhattan 23. april. Foto: Curtis Means / Getty Images / AFP / NTB

UNNA VEI – PAPIRER PÅ VEI: Natalie Harp utenfor rettsbygningen på Manhattan 23. april. Foto: Curtis Means / Getty Images / AFP / NTB
Vis mer

– Avhengig av henne

Harp bistår også med å administrere Trumps konto på Truth Social, Trump-kampanjens egne sosiale medieplattform, ifølge The Bulwark.

Kallenavnene hennes underkommuniserer imidlertid hvor viktig Harp er, ifølge The Bulwark.

Nettstedet skriver at rollen hennes gjør at hun jobber svært tett med Trump – noe som gir henne makt innad i kampanjen.

Ikke minst skal hun øve stor innflytelse over hva Trump leser – og hva som eventuelt går ham hus forbi.

– Hvis du vil at presidenten skal se noe, er Natalie den beste ruta. Ikke undervurder hvor viktig hun er, sier en ikke navngitt kilde som ifølge The Bulwark selv har brukt Harp som en kanal til å formidle informasjon til Trump.

En annen ikke navngitt og angivelig informert kilde hevder overfor The Bulwark at ingen av Trumps ansatte tilbringer like mye tid rundt ham som Harp.

– Hvis folk tror at hun er en «tomskalle» på grunn av utseendet hennes, skjønner de ikke hvor smart hun er – og i hvilken grad presidenten er avhengig av henne, sier vedkommende ifølge The Bulwark.

Foto: Curtis Means / Getty Images / AFP / NTB

Foto: Curtis Means / Getty Images / AFP / NTB
Vis mer

– Hemmelig våpen

I 2020 hevdet Harp at Trump bokstavelig talt reddet livet hennes.

Hun ga Trumps «Right to Try»-lovgivning, som ga terminale pasienter rett til å prøve medisiner som foreløpig ikke er godkjent i USA, æren for at hun ble frisk fra en kreftdiagnose.

Eksperter har imidlertid påpekt at behandlingen hun mottok allerede var godkjent i USA, og dermed ikke omfattet av loven, skriver The Washington Post.

Harp har tidligere gjort karriere som nyhetsanker for One American News Network (OANN), en høyreorientert nyhetskanal med sterk slagside i Trumps favør.

Ifølge The Daily Mail sluttet hun i 2022 og gikk inn i en rolle i Trumps kommunikasjonsteam – før hun i fjor fikk nye oppgaver i Trumps presidentkampanje.

Den britiske tabloidavisa omtalte henne i 2023 som «Trumps VELDIG glamorøse nye assistent» (sic.).

Avisa har seinere viet spalteplass til antrekkene hun har hatt på seg under Trumps rettssak (en stil avisa beskriver som «Barbiecore») og omtalt henne som et av Trumps «hemmelige våpen».


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *