– Det var en tabbe

Stakk fra D-dag markering: - Det var en tabbe Storbritannias statsminister legger seg flat. STAKK: Etter Storbritannias arrangement, reise Rishi Sunak. Foto: Ludovic MARIN / POOL / AFP Vis mer Kristoffer Solberg Publisert fredag 07. juni 2024 - 09:23 Sist oppdatert fredag 07. juni 2024 - 11:57 Storbritannias statsminister, Rishi Sunak, beklager etter at han


– Det var  en tabbe
Stakk fra D-dag markering:

Det var en tabbe

Storbritannias statsminister legger seg flat.

STAKK: Etter Storbritannias arrangement, reise Rishi Sunak. Foto: Ludovic MARIN / POOL / AFP
Vis mer


Publisert


Sist oppdatert


Storbritannias statsminister, Rishi Sunak, beklager etter at han forlot markeringen av at det er 80 år siden D-dagen 6. juni 1944.

Det skriver han selv på X.

– Etter det britiske arrangementet i Normandie reiste jeg tilbake til Storbritannia. I etterkant ser jeg at det var en tabbe å ikke bli værende i Frankrike lenger – og jeg beklager, skriver Sunak.

Det var en rekke arrangementer og markeringer av D-dagen i Normandie. Sunak reiste da tilbake til Storbritannia etter at den britiske markeringen var over. Andre markeringer og arrangementer fortsatte ut over dagen.

6. juni markerte 80 år siden D-dagen. Men i stedet for å kjenne på historiens sus, var det flere som reagerte på oppførselen til USAs president Joe Biden. Video: AP: Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet Tv.
Vis mer

I motsetning til Sunak, som dro tidlig, bet allierte soldater seg fast etter harde kamper i Normandie i 1944. Etter hvert frigjorde de allierte det Nazi-okkuperte Frankrike og nedkjempet siden Nazi-Tyskland i 1945.

Fra øst bidro Sovjetunionen med sin Røde Arme til det samme.

En rekke skip og norske seilere fra den norske handelsflåten deltok under «Operasjon Neptune» – som er navnet på invasjonen som fant sted på D-dagen.

Under torsdagens markeringer var både veteraner, statsledere og andre dignitærer til stede.

MARKERTE: Kong Charles med frankrikes president Emmanuel Macron. Foto: Chris Jackson/Pool via REUTERS

MARKERTE: Kong Charles med frankrikes president Emmanuel Macron. Foto: Chris Jackson/Pool via REUTERS
Vis mer

USAs president Joe Biden var blant statslederne som møtte opp. Også Frankrikes president Emmanuel Macron deltok under markeringene. Også kong Charles besøkte Frankrike for å markere 80 år siden invasjonen.

Fra Norge var kronprins Haakon og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til stede. Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) deltok også.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *