DFDS selger danskebåten

DFDS selger danskebåten Danskebåten blir svensk for 619 millioner norske kroner. Danskebåten-skipet Crown Seaways fotografert i Oslo i 2021. Foto: Frode Hansen / VG / NTB Vetle Halvorsen Martin Hagh Høgseth Publisert: I dag 09:49 Oppdatert i dag 11:12 Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook Del på Facebook Del med e-post Del med e-post


DFDS selger danskebåten

DFDS selger danskebåten

Danskebåten blir svensk for 619 millioner norske kroner.

Publisert:

Det er ruten mellom Oslo og Frederikshavn og København som selges, skriver rederiet i en pressemelding, mandag morgen.

Kjøper er Godtlandsbolaget som får med seg 800 ansatte, de to skipene Pearl Seaways och Crown Seaways, havneavtaler og -terminaler. Kjøpssummen på 400 millioner danske kroner tilsvarer omtrent 619 millioner norske kroner.

DFDS vil drive ruten frem til og med 31. oktober, opplyser den nye eieren.

– Ruten er en del av vår historie og arv, og det er med tungt hjerte at vi har funnet et nytt hjem for ruten og vil si farvel til mange verdsatte kolleger, skriver Torben Carlsen, administrerende direktør i DFDS i en pressemelding

Les på E24+

Her stiger boligprisene mest og minst

Ruten mellom Oslo, Frederikshavn og København frakter over 700.000 passasjerer årlig mellom Norge og Danmark, opplyser selskapet.

– Vi ser stort potensial i denne virksomheten. Ruten går godt i dag, og sammen med våre nye kolleger vil vi både jobbe for å sikre kontinuitet og utvikle produktet, sier Håkan Johansson, administrerende direktør i Gotlandsbolaget i en pressemelding fra selskapet.

Etter at Stena Line la ned Danskebåten mellom Oslo og Frederikshavn under Coronapandemien, tok DFDS opp stafettpinen og utvidet sin Oslo-København-rute til å også gå til Frederikshavn.

Gotlandsbolaget har historie tilbake til 1865 som fergeoperatør til og fra den svenske øyen Gotland i Østersjøen. Etter kjøpet av danskebåten dobles antallet ansatte i det svenske konsernet.

Salget reflekterer DFDS’ strategiske fokus på transport- og logistikktjenester ved bruk av ferge, vei og jernbanetransport. DFDS vil etter salget ha 21 danskflaggede skip og totalt 13.200 ansatte.

Salgsavtalen forventes å bli sluttført i oktober 2024. Ingen oppsigelser er planlagt som en del av overføringen.

Les også

Danskebåten seiler mot Oslo etter halvt års pause

Les også

DFDS vil drive danskebåten med hydrogen fra 2027

Les også

Femdoblet antall reisende – fremdeles lavere nivåer enn før pandemien

Les på E24+

Fjord Line-sjefen permitterte hundrevis – så mistet han selv jobben (+)


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *