DNB legger ned Samsolgt

DNB legger ned Samsolgt DNB skulle ta opp kampen med selge selv-aktørene. Nå legger de ned satsingen. Foto: Ludvig Heiberg Larsen / NTB Mathias Ogre Publisert: For mindre enn 3 timer siden Oppdatert for mindre enn 10 minutter siden Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook Del på Facebook Del med e-post Del med e-post


DNB legger ned Samsolgt

DNB legger ned Samsolgt

DNB skulle ta opp kampen med selge selv-aktørene. Nå legger de ned satsingen.

Publisert:

Samsolgt ble lansert i 2019. Det skulle være en billigversjon av eiendomsmegling.

– Fra 1. juni 2024 tilbyr vi ikke lengre Samsolgt til kundene, sier kommunikasjonsrådgiver Vidar Korsberg Dalsbø i DNB.

– Samsolgt har gitt oss verdifull erfaring, og flere av løsningene har blitt løftet inn i den tradisjonelle eiendomsmeglertjenesten. DNB Eiendom tilbyr en rekke ulike valgmuligheter, og vi er sikre på at vi finner gode løsninger for kundene fremover.

Hos Samsolgt annonserte man på samme måte som hos andre eiendomsmeglere, men all kommunikasjon med megler og annonsering foregikk digitalt. DNB Eiendom tok en fast pris for tjenesten.

Dalsbø forteller at teknologien de brukte i Samsolgt er implementert i DNB Eiendom, og at de derfor ikke har et like stort behov for billigtjenesten.

Under koronapandemien ble det større behov for kontaktløs virksomhet. Dermed måtte de gjøre endringer.

DNB går tilbake til å kun tilby tjenester med eiendomsmegler.

– Da var det plutselig behov for andre tjenester, for eksempel knyttet til kundeportal og signering av dokumenter når man ikke lenger kunne møtes fysisk. Mye av den teknologien som ble utviklet i Samsolgt begynte vi da å bruke i våre tradisjonelle tjenester, sier han.

I tillegg har ikke tilbudet slått til slik de håpet.

– Så har det selvfølgelig med markedssituasjonen å gjøre. Man må tilby produkter der kundene er, og vi har ikke hatt så stor interesse rundt dette produktet som vi forventet.

– Hvor mye har dette kostet?

– Det har jeg ikke tall på. Men mye av teknologien utviklet i samarbeid og lever videre i DNB Eiendom.

Mener det er rom i markedet

Samsolgt-konseptet dreide seg om at boligselger skulle gjøre mer jobb selv, mens mye av det administrative ble automatisert.

Konkurrenten Propr tilbyr en lignende tjeneste, som er strippet enda mer ned til beinet. Propr-sjef Kjetil Eriksson sier at han synes det er trist at Samsolgt forsvinner, men sier at de mener det finnes et rom i markedet for tjenester som gjør boligsalget billigere.

– I mai hadde vi en årsvekst på 56 prosent. Det er vi veldig fornøyd med. Nå er det god aktivitet i markedet og gode priser, sier han.

– Vi skulle jo helst sett av Samsolgt ble værende, og synes kanskje det er litt rart at de ikke fikk det til.

– Funker åpenbart ikke

Alle er derimot ikke like sikre på at nordmenn vil kutte ut eiendomsmeglere. Spesielt ikke eiendommeglertoppen Carl Geving.

– Det gir uttrykk for at folk flest skjønner at man må ha eiendomsmegler når man selger bolig, sier Geving, som er leder i Norges Eiendomsmeglerforbund.

Carl Geving er overbevist om at nordmenn trenger eiendomsmeglere.

– Tanken var at det er et low end market, og at man kan gjøre mye selv, og det funker åpenbart ikke. Jeg tror trenden vil være at betalingsvilligheten er høyere. Mange skjønner at det siste man bør droppe i et boligsalg er en god rådgiver. Erfaringen er at mange interessenter vil møte en profesjonell på visning, og ikke huseiern selv. Vi opplever at det viktig at megler bruker tid på prosjektet, bruker tid sammne med den som skal selge. Slik at man får frem alle oplysninger og får veiledet selger.

– Er ikke det akkurat det en megler vil si?

– Det kan du godt si, men folk trodde kanskje at det var et marked for dette da det ble lansert. Det har vist seg å være feil. Vår erfaring er at folk blir kritiske om de føler megler ikke gjør en god jobb. Og hvor mye sparer du? Man bruker mye penger på andre ting i et boligsalg, som forsikringer og andre elementer som koster mye. Jeg ikke tatt sjansen på å slumse med den viktigste handelen vi gjør, sier Geving.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *