DNB lover kompensasjon til fondskunder

DNB lover kompensasjon til fondskunder Flere Sbanken-kunder har opplevd problemer med få flyttet fonds- og aksjesparekontor. Nå lover DNB opprydding, melder Dagens Næringsliv. Foto: Ørjan Deisz/BT Mari Malm Publisert: For mindre enn 3 timer siden Oppdatert nå nettopp Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook Del på Facebook Del med e-post Del med e-post –


DNB lover kompensasjon til fondskunder

DNB lover kompensasjon til fondskunder

Flere Sbanken-kunder har opplevd problemer med få flyttet fonds- og aksjesparekontor. Nå lover DNB opprydding, melder Dagens Næringsliv.

Publisert:

– Vi skal gå igjennom hver enkelt sak. Og vi skal kompensere alle de kundene som er blitt solgt ut av markedet, og hvor feil hos oss har ført til tapt avkastning, sier DNBs konsernsjef for formuesforvaltning, Håkon Hansen, til Dagens Næringsliv.

E24 har vært i kontakt med DNB sin kommunikasjonsavdeling, som viser til informasjon på Sbankens hjemmesider.

Der står det:

«Vi skal gå gjennom alle saker hvor vi mistenker at det kan være rett på erstatning. Vi kommer til å tilby kompensasjon for tapt avkastning hvis fondene dine har vært solgt og du har vært ute av markedet lenger enn 10 virkedager på grunn av forsinkelser hos oss.»

Fra en e-post via kommunikasjonsavdelingen legger Hansen til:

– Vi har nå informert kundene om at vi gjør en manuell gjennomgang av alle saker hvor det har vært forsinkelser, og at vi tar kontakt med kunder som har krav på kompensasjon.

Les også

Får ikke tilgang til fond med over 100.000 kroner: – Mister all tiltro til DNB og Sbanken

Flere av bankens kunder har ventet lenge på å få flyttet fonds- og aksjesparekontoene sine fra Sbanken og over til andre banker og plattformer.

E24 har tidligere skrevet om eks-kunde Kjetil Svenheim som hadde ventet over to måneder på flytting.

Les også

Tidligere Sbanken-kunde har ventet to måneder på flytting av konto

Sbanken har den siste tiden fått masiv kritikk fra egne kunder. I april 2021 ble det kjent at DNB ville kjøpe Sbanken. Etter å ha møtt motstand fra både Sbankens kunder og fra Konkurransetilsynet fikk oppkjøpet til slutt godkjenning i mars 2022.

Etter at DNB kjøpte Sbanken, har Sbanken blitt et konsept innenfor storbanken DNB.

Facebook-gruppen «Sbanken kundeflukt», ble opprettet etter at det ble kjent at DNB ville kjøpe banken. Gruppen har nesten 30.000 medlemmer


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *