Dow Jones-indeksen nådde ny milepæl: Avsluttet over 40.000 poeng

Dagen på Wall Street Dow Jones-indeksen nådde ny milepæl: Avsluttet over 40.000 poeng De amerikanske børsene er på rekordhøye nivåer. Stemningen i markedet signaliserer «eufori», ifølge Citigroup. Foto: ANGELA WEISS / AFP / NTB Kristian Aaser Marianne Stensland Publisert: I dag 14:58 Oppdatert for mindre enn 30 minutter siden Kopier lenke Kopier lenke Del på


Dow Jones-indeksen nådde ny milepæl: Avsluttet over 40.000 poeng

Dow Jones-indeksen nådde ny milepæl: Avsluttet over 40.000 poeng

De amerikanske børsene er på rekordhøye nivåer. Stemningen i markedet signaliserer «eufori», ifølge Citigroup.

Publisert:

Slik ser det ut på de toneangivende indeksene ved stengetid klokken 22:

  • S&P 500 endte opp 0,12 prosent
  • Dow Jones steg 0,34 prosent til 40.004,05 poeng og ny rekord
  • Nasdaq Composite falt 0,07 prosent

Det er første gang Dow Jones-indeksen stenger over 40.000 poeng.

Samtlige indekser er nå på skyhøye nivåer. Onsdag ble det satt trippelrekord da de tre indeksene klatret til nye toppnoteringer.

Les på E24+

Denne aksjen kan gå 150 prosent

– Ville bevegelser

Stemningen i markedet er på nivåer som signaliserer «eufori», ledet an av en økning i handelsvolum tidligere i uken knyttet til meme-aksjene Gamestop og AMC, ifølge Citigroup.

Banken mener slike nivåer innebærer en lavere sannsynlig for positiv avkastning det påfølgende året, skriver Bloomberg.

– Ville bevegelser i detaljhandelens favorittaksjer har skapt overskrifter de siste ukene, i i begge retninger, skriver en gruppe strateger i banken ledet av Scott Chronert.

– Disse bevegelsene, som er vanskelig å forklare med noen tradisjonell logikk, gir perspektiv på at systemet fortsatt er oversvømmet av likviditet.

Vil hente penger

Videospillforhandleren Gamestop la fredag frem foreløpig tall som viser anslåtte salgsinntekter på mellom 872 og 892 millioner dollar i andre kvartal.

Det er et kraftig fall sammenlignet med samme kvartal i fjor, da salgsinntektene var på over 1,2 milliarder dollar.

Samtidig melder Gamestop i en separat børsmelding at de planlegger å hente penger ved å selge aksjer og annen aktiva. Ifølge Bloomberg dreier det seg om 45 millioner aksjer.

Gamestop-aksjen falt 19,73 prosent.

Også meme-aksjene AMC og den tidligere store telefonprodusenten Blackberry falt fredag. Her var imidlertid nedgangen noe mer moderat.

AMC-aksjen falt 4,97 prosent, mens Blackberry endte ned 2,8 prosent.

Jojo-aksje

Denne uken har Gamestop-aksjen steget kraftig etter at en bruker på X ved navn «Roaring Kitty» postet et innlegg for første gang på rundt tre år. Bildet, som ble lagt ut på X/Twitter, viste en gamer som lener seg fremover i en stol.

Mandag rundet Gamestop-aksjen handelsdagen opp over 70 prosent.

«Roaring Kitty» ble beskrevet som en drivkraft på Reddit-forumet i forbindelse med kaoset rundt Gamestop-aksjen i 2021.

Ved stengetid torsdag ble aksjen handlet for 27,66 dollar per aksje, nesten 60 prosent høyere enn før det siste rallyet startet.

Michael Pachter, en analytiker i Wedbush om følger Gamestop, sier selskapet ikke er i en posisjon der de kommer til å bli lønnsomme.

– De tjente seks millioner dollar i fjor og brente kontanter. Vi venter at de taper hundre millioner dollar det neste året, sier han til CNBC.

Reddit hoppet etter Open AI-avtale

Sosiale medier selskapet Reddit steg etter melding om at de inngår partnerskap med Open AI.

Avtalen innebærer at Open AI vil få tilgang til Reddits innhold, som skal gjøre det mulig å bruke AI-verktøy for å bedre forstå og vise frem innholdet, ifølge en pressemelding.

Reddit vil på sin side kunne tilføre nye AI-drevne funksjoner til sin plattform. Open AI vil også bli en annonsepartner for Reddit.

Reddit-aksjen avsluttet med en oppgang på 9,86 prosent.

Opptur for kinesisk eiendomsaksjer

På europeiske børser var det for det meste nedgang kort tid før åpning på Wall Street. Det største fallet fant sted på Paris-børsen, som var ned 0,47 prosent.

Også i Asia var det for det meste nedgang fredag morgen. Samtidig var det opptur for kinesiske eiendomsaksjer. Utslaget kommer etter flere endringer i boliglånsreglene, blant annet at egenkapitalkravet settes ned.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *