«Du vil bli dypt savnet. Hilsen alle i 6B»

Porsanger: «Du vil bli dypt savnet. Hilsen alle i 6B» Ønsker å støtte familien gjennom den vanskelige tida. DRUKNINGSULYKKE: Skolen tolvåringen gikk på flagget med halv stang i helga. Foto: De pårørende via politiet Vis mer Karima Elisabeth Magnussen Publisert onsdag 05. juni 2024 - 14:32 Sist oppdatert onsdag 05. juni 2024 - 14:48 Det


«Du vil bli dypt savnet. Hilsen alle i 6B»
Porsanger:

«Du vil bli dypt savnet. Hilsen alle i 6B»

Ønsker å støtte familien gjennom den vanskelige tida.

DRUKNINGSULYKKE: Skolen tolvåringen gikk på flagget med halv stang i helga. Foto: De pårørende via politiet
Vis mer


Publisert


Sist oppdatert


Det var tolv år gamle David Irakiza som torsdag 30. mai forsvant i elva under et leirskoleopphold i Porsanger i Finnmark. Han ble funnet død to dager seinere.

Tolvåringen spilte fotball sammen med andre barn, da ballen havnet i den flomstore elva. Han ble tatt av strømmen og ført bort, til tross for at en annen elev skal ha forsøkt å hjelpe ham.

Mandag denne uka formidlet politiet følgende budskap fra de pårørende:

– Vi ønsker å takke så mye til alle involverte for jobben som er gjort i forbindelse med leteaksjonen. Vi setter stor pris på all den hjelpen og støtten vi som familie har fått i denne tiden.

Vil støtte familien

Nå har Kay René Johansen, faren til en av Davids klassekamerater, tatt initiativ til en Spleis, skriver lokalavisa iFinnmark. Pengene skal gå uavkortet til tolvåringens familie.

Det var 12 år gamle David som omkom i drukningsulykken i Finnmark. Han var på leirskole i Porsanger da han forsvant i elven og senere ble funnet død.
Vis mer

– Den er startet for å gjøre noe for familien, og støtte dem gjennom den vanskelige tida de nå går gjennom. I en sånn situasjon har jo man bare lyst å hjelpe til, og dette er noe vi faktisk kan gjøre for dem. Kanskje vil det ta en av deres bekymringer bort fra skuldrene, sier Johansen til avisa.

«Hvil i fred, kompis»

I spleisen skriver Johansen at: «Igjen sitter en familie med mor, far og fire yngre søsken i bunnløs sorg, etter at sønnen og storebror aldri kom hjem fra det som skulle vært en flott opplevelse på leirskolen.»

Det opplyses om at de pårørende har gitt samtykke til én Spleis.

«Håpet er å kunne støtte familien på best mulig måte, gjennom denne vanskelige tiden. Det siste de trenger å bekymre seg for nå, er penger.»

Avslutningsvis kommer en hilsen fra David Irakizas klassevenner:

«Hvil i fred, kompis! Du vil bli dypt savnet. Hilsen alle i 6B», sammen med to røde hjerter.

I skrivende stund har mer enn 990 givere samlet inn over 216 000 kroner, og tallet øker for hvert minutt. Det er 29 dager igjen av spleisen, og målet er å få inn 300 000 kroner.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *