E-poster funnet: – Forbundet med drapet

Madeleine McCann-saken: E-poster funnet: - Forbundet med drapet Den mistenkte tyskeren hadde «fantasi» om å bortføre ei lita jente, ifølge politivitne. I RETTEN: Christian Brückner (47) i retten med sin forsvarer onsdag denne uka. Foto: Phil Harris / MIrrorpix / MEGA Vis mer Ralf Lofstad Publisert torsdag 06. juni 2024 - 17:48 Sist oppdatert torsdag


E-poster funnet: – Forbundet med drapet
Madeleine McCann-saken:

E-poster funnet: – Forbundet med drapet

Den mistenkte tyskeren hadde «fantasi» om å bortføre ei lita jente, ifølge politivitne.

I RETTEN: Christian Brückner (47) i retten med sin forsvarer onsdag denne uka. Foto: Phil Harris / MIrrorpix / MEGA
I RETTEN: Christian Brückner (47) i retten med sin forsvarer onsdag denne uka. Foto: Phil Harris / MIrrorpix / MEGA
Vis mer


Publisert


Sist oppdatert


Christian Brückner (47), som er mistenkt for å ha drept Madeleine McCann i 2007, sendte e-poster som «er forbundet med drapet», ifølge politietterforsker Titus Stampa. Dette skriver Daily Mirror, som var til stede under Stampas forklaring onsdag.

Britiske tabloidmedier følger McCann-saken tett. Det omfatter den pågående rettssaken mot Brückner i den tyske byen Braunschweig, hvor 47-åringen står tiltalt for flere voldtekter og seksuelle overgrep mot barn.

Rettssaken har ikke direkte forbindelse til McCann-saken, men flere av vitnene forekommer i begge.

ANTATT DREPT: Madeleine McCann forsvant i Praia da Luz 3. mai 2007. Tysk politi går ut fra at hun er tatt av dage. Foto: Metropolitan Police / AFP / NTB

ANTATT DREPT: Madeleine McCann forsvant i Praia da Luz 3. mai 2007. Tysk politi går ut fra at hun er tatt av dage. Foto: Metropolitan Police / AFP / NTB
Vis mer

Brückner er tidligere dømt for overgrep mot barn. Han er så langt ikke tiltalt for bortføringen og det antatte drapet på den britiske jenta, som var tre år gammel da hun forsvant fra en feriebolig i Praia da Luz på Algarve-kysten i Portugal. Han nekter for å ha noe med saken å gjøre.

«Drapskonto»

I vitneboksen fortalte etterforsker Stampa at politiet har funnet en Hotmail-konto og en harddisk som tilhører Brückner. Etter å ha fastslått at korrespondansen er forbundet med drapet på Madeleine, understreket han:

– Harddisken har også forbindelse til drapssaken, men jeg har ikke lov til å gi flere detaljer enn det.

Stampa ville heller ikke utdype innholdet i e-postene på det han kalte «drapskontoen».

PÅ ROADTRIP: Christian Brückner er mistenkt i Madeleine McCann-saken. Disse opptakene skal vise tyskeren uker før den britiske jenta forsvant. Video: Privat
Vis mer

Politimannen fortalte også at etterforskningen har avdekket en e-postkonto nr. 2, som Brückner brukte til å holde kontakt med andre pedofile.

I denne korrespondansen skrev tyskeren om «en fantasi» som innebar å bortføre ei ung jente og moren hennes i en varebil, for så å begå overgrep mot dem. En kopi av «fantasien» ble funnet på en laptop Brückner benyttet seg av i Portugal i 2017, fortalte Stampa i vitneboksen.

Konto nr. 2 ble opprettet i januar 2007; Madeleine forsvant 3. mai samme år.

Soner allerede

Påtalemakten i Braunschweig i Niedersachsen – hvor Brückner er folkeregistrert – kunngjorde i juni 2020 at han er mistenkt i saken. De opplyste samtidig at de går ut fra at Madeleine er død.

47-åringen er tidligere dømt for overgrep. Han oppholdt seg på Algarve-kysten mellom 1995 og 2010, og ble flere ganger sett i Praia da Luz.

Det sentrale vitnet Helge Busching, også han fra Tyskland, har hevdet at Brückner ved ett tilfelle uttalte: «Hun skrek ikke», uten å utdype dette nærmere.

Rettssaken mot Brückner er berammet til oktober i år. Han soner allerede en dom på sju år etter å ha voldtatt en eldre kvinne i Praia da Luz i 2005.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *