Elin Sandnes (35) går inn i DNBs toppledelse

Elin Sandnes (35) går inn i DNBs toppledelse Fjorårets vinner av Ledertalentene går inn i storbankens konsernledelse, med ansvar for 3700 ansatte. DRØMMEJOBBEN: Elin Sandnes trengte ikke betenkningstid da DNB-sjef Kjerstin Braathen tilbød henne ny jobb. Foto: Gorm Kallestad NTB / NTB Katrine Gramnæs Publisert: For mindre enn 3 timer siden Oppdatert nå nettopp Kopier


Elin Sandnes (35) går inn i DNBs toppledelse

Elin Sandnes (35) går inn i DNBs toppledelse

Fjorårets vinner av Ledertalentene går inn i storbankens konsernledelse, med ansvar for 3700 ansatte.

Publisert:

Med det får konsernsjef Kjerstin Braathen på plass nok et medlem i ledergruppen sin, etter rokeringene som ble annonsert i starten av mai.

Elin Sandnes (35) er i dag divisjonsdirektør for sparing og investering. Mandag 17. juni rykker hun opp til konserndirektør for området Technology & Services, med ansvar for teknologi, IT-systemer, sikkerhet og drift.

Med det blir hun den yngste som har sittet i storbankens konsernledelse siden banken fikk sin nåværende form i 2003 med fusjonen med Gjensidige NOR.

– Dette har vært drømmejobben helt siden jeg startet i DNB for 3,5 år siden. Men jeg trodde det lå en del flere år frem i tid, sier Sandnes til E24.

Kjenner du en dyktig, ung leder? Send inn ditt tips til årets kåring Ledertalentene her!

Vant Ledertalentene 2023

Elin Sandnes fikk i fjor førsteplassen i E24s kåring Ledertalentene.

«Klok, klartenkt, målbevisst, hardtarbeidende – og nysgjerrig på andres perspektiver og forslag», skrev juryen i sin begrunnelse.

Sandnes har i et tidligere intervju med E24 beskrevet seg selv som en «traust vestlending», som ikke så lett lar seg stresse.

Det kan komme godt med når hun tar over ansvaret for avdelingen som leverer den teknologiske grunnmuren og sikkerheten til hele banken.

Les på E24+

Astri (32) ble headhuntet av Nicolai Tangen

Ingen betenkningstid

Når E24 snakker med Sandnes er det om lag en uke siden Kjerstin Braathen spurte henne om hun kunne tenke seg å ta jobben.

– Min første reaksjon var å le. Dette er bare en fantastisk mulighet, sier Sandnes.

Hun ba ikke om betenkningstid.

– Jeg svarte et rungende ja med en gang.

Sandnes overtar stillingen etter Maria Ervik Løvold, som nylig gikk inn som konserndirektør for personmarkedet.

Kjerstin Braathen gleder seg til å få Sandnes inn i konsernledelsen.

– Elin er en dyktig leder, som de siste to årene har ledet sparesatsingen vår med stø hånd. Jeg kjenner henne som visjonær og som en som har høy gjennomføringskraft og er god til å bygge team, skriver hun til E24 i en kommentar.

Kribler i magen

Fra å ha lederansvar for rundt 130 medarbeidere, skal Sandnes nå lede et område med 3700 ansatte, inkludert konsulenter. Hun sier hun går til jobben med skrekkblandet fryd.

– Det kribler i magen nå, sier hun, og utdyper:

– Det er et enormt samfunnsansvar. Med de enorme summene som passerer gjennom våre IT-systemer hver dag, er det avgjørende for Norge at vi har stabile, sikre og gode løsninger. Det synes jeg det er ganske kult å skulle ha ansvaret for.

Hun har ingen planer om å kaste om på planene for området.

– De har et solid fundament og store planer fra før, de skal vi holde på. Det handler mer om små justeringer og fortløpende avveininger, sier hun.

Les på E24+

Sjekk listene: Her drømmer studentene om å jobbe


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *