Én døde i kraftig turbulens på fly til Singapore

Én døde i kraftig turbulens på fly til Singapore I tillegg skal 30 personer være skadet. Foto: Stringer / Reuters Preben Sørensen Olsen Jørn E. Kaalstad Marie Dreyer Bakken Preben Brækstad Publisert: I dag 12:21 Oppdatert for mindre enn 20 minutter siden Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook Del på Facebook Del med e-post


Én døde i kraftig turbulens på fly til Singapore

Én døde i kraftig turbulens på fly til Singapore

I tillegg skal 30 personer være skadet.

Publisert:

– Vi kan bekrefte at det var skader og et dødsfall om bord i Boeing 777–300-flyet, skriver Singapore Airlines på Facebook.

Myndighetene i Bangkok forteller på en pressekonferanse at det var en britisk mann på 73 år som døde. Årsaken skal være hjerteinfarkt, skriver BBC.

Flyet var på vei fra London til Singapore da det tirsdag ble tvunget til å nødlande kl. 15.45 lokal tid i Bangkok, hovedstaden i Thailand.

Det var 211 passasjerer om bord i flyet, i tillegg til mannskapet på 18 personer.

18 personer er innlagt på sykehus, og ytterligere 12 får helsehjelp, skriver flyselskapet i en oppdatering. Syv av de skadede er kritisk skadet med hodeskader. Ett av besetningsmedlemmene er innlagt på sykehus.

De resterende passasjerene og besetningsmedlemmene blir sjekket og behandlet ved behov ved Suvarnabhumi International Airport in Bangkok, skriver flyselskapet.

– Utenriksdepartmentet er foreløpig ikke kjent med at nordmenn skal være involvert, skriver UD i en E-post til Dagbladet.

– Ble kastet opp i taket

Den 28 år gamle studenten Dzafran Azmir var om bord på flyet. Han forteller til nyhetsbyrået Reuters at flyet begynte å tilte oppover, før det begynte å riste.

– Plutselig kom det et dramatisk fall. De som ikke hadde på seg setebelte ble kastet opp i taket, sier Azmir og legger til:

– Noen slo hodene sine opp i bagasjehyllene og slo rett gjennom dem.

Mannskapet og folk inne på toaletter ble mest skadet.

Kapteinen informerte passasjerene om at de ville nødlande i Thailands hovedstad Bangkok, i følge Reuters.

Da flyet var landet kom sykepleiere og redningsarbeidere inn for å sjekke de skadede, i følge Azmir.

– Jeg tror ikke de forutså hvor ille det var, sier han.

Til BBC forteller en annen passasjer at han ble dekket av kaffe:

– Under de få sekundene flyet falt, var det forferdelige skrik å høre, sier Andrew Davies til avisen.

Davies beskriver situasjonen som surrealistisk.

– En dame skrek av smerte fordi hun hadde vondt i ryggen. Jeg kunne ikke hjelpe henne, men jeg ga henne vann, legger han til.

VG har vært i kontakt med Singapore Airlines, som henviser til sin Facebook-side.

– Singapore Airlines ønsker å gi sine dypeste kondolanser til familien til avdøde, skriver de i en oppdatering på siden.

Turbulens mer vanlig

– Vår prioritet er å gi all mulig assistanse til alle passasjerer og mannskap om bord på flyet, (…) Vi samarbeider med lokale myndigheter i Thailand for å gi nødvendig medisinsk hjelp, sier flyselskapet i en uttalelse, ifølge Reuters.

MÅTTE NØDLANDE: Flyet var på vei til Singapore da sterk turbulens gjorde at det måtte nødlande i Bangkok.

– Jeg er dypt lei meg etter å ha hørt om hendelsen, skriver transportminister Chee Hong Tat i Singapore om ulykken.

Luftfartssikkerhetseksperter sier at alvorlig turbulens ikke alltid kan forutsies eller unngås, og forskning tyder på at det blir mer vanlig på grunn av klimaendringer. Imidlertid er dødsfall og skader som følge av det fortsatt sjeldne, skriver BBC.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *