– Er det mulig å spørre så dumt?

Skisesongen er langt fra over: - Er det mulig å spørre så dumt? Trodde du det var for sent å spenne på deg skia? Bare tull, sier «skifluenser» Nils Hovelsrud. SKIFLUENSER: Nils Hovelsrud mener folk går glipp av unike naturopplevelser ved å legge vekk skiene for tidlig på året. Foto: Privat. Vis mer Masha Dundic


– Er det mulig å spørre så dumt?
Skisesongen er langt fra over:

– Er det mulig å spørre dumt?

Trodde du det var for sent å spenne på deg skia? Bare tull, sier «skifluenser» Nils Hovelsrud.

SKIFLUENSER: Nils Hovelsrud mener folk går glipp av unike naturopplevelser ved å legge vekk skiene for tidlig på året. Foto: Privat.
SKIFLUENSER: Nils Hovelsrud mener folk går glipp av unike naturopplevelser ved å legge vekk skiene for tidlig på året. Foto: Privat.
Vis mer


Publisert


– Nils, er det for seint på året å få seg en skitur nå?

– Er det mulig å spørre så dumt da, fleiper Nils Hovelsrud (66) når Dagbladet ringer.

For bare noen dager siden var han nemlig på skitur i Sørkedalen utenfor Oslo, forteller han. «Skifluenseren» er spent på hvor lenge han kan gå på ski i år. Ifjor tok Hovelsrud siste skituren 21. mai.

– Det kom jo et sånt voldsomt snøfall i slutten av april ifjor, som gjorde det mulig å gå på ski helt til slutten av mai.

– Jeg står og smører skia akkurat nå. I morgen skal jeg ta toget til Harestua klokka seks på morgenen. Jeg teiper skia fast i sykkelen, og sykler opp mot Bislingen. Til slutt skal jeg ende opp på stedet som gjorde meg så glad i å gå på ski; Sinnerdalen. Det er så nydelig der, fortsetter han.

– Tar med badebukse

Hovelsrud er klar på at det er en helt annen naturopplevelse å gå på ski om vinteren enn om våren.

– Du vet aldri hva som er rundt neste sving. Må jeg ta bena fatt eller kan jeg gå på ski? Eller så kan det skje at jeg går på ski oppover i to timer, og på vei tilbake er snøen borte og jeg må gå i stedet.

«Skifluenseren» forteller at han bare går skitur i fint vær om våren.

– I tillegg er det varmere. Jeg går bare når det er fint vær, og har på meg kortbukse. Noen ganger tar jeg med badebukse på turen. Hvis jeg finner et vann uten is så får jeg meg et bad også.

Én ting er helt sikkert, forteller han.

– Du kan ikke være redd for å bli våt på sokkene hvis du skal ta deg en skitur nå , sier Hovelsrud og ler.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *