Erling Braut Haaland inn i stjerneinvestors «vennefond»

Erling Braut Haaland inn i stjerneinvestors «vennefond» Den norske fotballstjernen tok sats på Oslo Børs i fjor, og investerte i fondet til Harald Espedal. STORSCORER: Erling Braut Haaland sikret en ny Manchester City-seier i Premier League med to mål mot Tottenham tirsdag kveld. I aksjemarkedet har han blant annet satset på bilfrakt, bank og oljeservice.


Erling Braut Haaland inn i stjerneinvestors «vennefond»

Erling Braut Haaland inn i stjerneinvestors «vennefond»

Den norske fotballstjernen tok sats på Oslo Børs i fjor, og investerte i fondet til Harald Espedal.

Publisert:

Aksjonærregisteret åpnet torsdag for å se opplysningene for 2023.

Erling Braut Haalands investeringsselskap Pillage 3 ble etablert i fjor, og gjennom det har han gjort flere investeringer.

Manchester City-stjernen satt gjennom Pillage 3 på en eierandel i Salt Value ved utgangen av året. Fondet forvaltes av den kjente investoren Harald Espedal, som tidligere har vært sjef i Skagen Fondene.

Salt Value har blitt omtalt som et «vennefond», der venner og kjente har plassert midler. Espedal og Haaland er begge fra Rogaland.

Les på E24+

Handlet aksjer som 14-åring – nå er han milliardær

Fondet hadde en egenkapital på rett over 2,6 milliarder kroner ved utgangen av 2023. Salt Values overskudd før skatt i fjor var 431 millioner kroner.

Haalands Pillage 3 eide ved utgangen av fjoråret 755.701 aksjer i Salt Value, noe som tilsvarer en eierandel på 0,634 prosent.

Investor Harald Espedal har verdier i aksjer og eiendom på privaten, i tillegg til å forvalte Salt Value og være styreleder i selskaper som Lyse, Solstad Offshore og Sandnes Sparebank.

Aksjonærregisteret viser hvem som eide aksjer i norske aksjeselskap og utenlandske selskap på Oslo Børs ved utgangen av hvert år. Kjøp og salg av aksjer i løpet av året blir ikke plukket opp i registeret. Noen tjenester, som E24s investorlister, kan gi innsyn i noen av handlene i børsnoterte selskaper.

Bank og bilfrakt på Børsen

Den norske stjernespissen begynte i fjor høst å investere på Oslo Børs gjennom Pillage 3.

Bilfraktrederiet Höegh Autoliners var den første aksjen investeringsselskapet gikk inn i, og Pillage 3 har både kjøpt seg opp og solgt seg ned i rederiet siden den gang. Det viser E24s investorlister.

Haaland-selskapet handlet også aksjer i Røkke-selskapet Akastor og Sparebanken Sør før nyttår.

Aksjene på Oslo Børs som Pillage 3 satt på ved utgangen av 2023 var verdt 16,9 millioner kroner.

I 2024 har Haaland satset på kreftvaksineselskapet Nykode Therapeutics og eiendomsselskapet Entra. I tillegg har han fylt på med Akastor-aksjer, og fortsatt å selge seg opp og ned i Höegh Autoliners. Dette dukker da ikke opp i aksjonærregisteret for 2023.

Vannflaske-ambassadør

Haaland sitter fortsatt på aksjer i vannflaskeselskapet Aquafigure, både direkte og gjennom Pillage 3. Han har vært ambassadør for selskapet siden 2020, og de selger en egen Haaland-flaske.

Fotballstjernen eier også 682 Telenor-aksjer. De er verdt rundt 87.000 kroner i dag.

Aksjonærregisteret viser at Haaland ved slutten av 2023 var medeier i Sola M600, som eier privatfly.

Tidligere i år ble det furore da Finansavisen meldte at Sola M600, og dermed også Haaland indirekte, hadde kjøpt et nytt privatfly. Haaland svarte med å skrive «ikke tro på alt de skriver om meg» og «klovner» på Instagram. Dagen etter skrev Finansavisen at Haaland skal ha solgt seg ut av Sola M600 før det nye flykjøpet.

«Plyndring»

Navnet Pillage 3 spiller på plyndring, som vikingene drev med i England mer enn 1000 år før Haaland begynte sin karriere i engelsk fotball.

Investeringsselskapet ble etablert i 2023, og eies av Haaland gjennom et selskap i Luxembourg. Far Alfie Haaland og den tidligere England-proffen Egil Østenstad sitter i styret i Pillage 3.

Utover børsaktiviteten ble det i januar kjent at Haaland og faren Alfie har inngått samarbeid med Ertvaag-familien om investeringer i næringseiendom i Stavanger-området.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *