Etterlyst mann pågrepet på flyplassen

Etterlyst mann pågrepet på flyplassen Politiet mener at mannen forsøkte å drepe en annen for nesten to år siden. FORSVARER: Advokat Usama Ahmad forsvarer mannen i 20-åra, som tidligere denne uka returnerte til Norge. Mannen er siktet for drapsforsøk og ble onsdag varetektsfengslet i fire uker. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer Anette Beckhaug


Etterlyst mann pågrepet på flyplassen

Etterlyst mann pågrepet på flyplassen

Politiet mener at mannen forsøkte å drepe en annen for nesten to år siden.

FORSVARER: Advokat Usama Ahmad forsvarer mannen i 20-åra, som tidligere denne uka returnerte til Norge. Mannen er siktet for drapsforsøk og ble onsdag varetektsfengslet i fire uker. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Vis mer


Publisert


En mann i slutten av 20-åra er siktet for drapsforsøk etter en knivstikking på Grønland i juli 2022.

Mannen, som har oppholdt seg i utlandet siden hendelsen, har vært nasjonalt og internasjonalt etterlyst i lang tid. Tirsdag denne uka ble han pågrepet på Gardermoen i dét han landet på norsk jord, bekrefter politiadvokat Hanna Kaplon overfor Dagbladet.

Siktedes forsvarer, advokat Usama Ahmad i advokatfirmaet Elden, sier til Dagbladet at hans klient returnerte til Norge frivillig.

– Han har kommet hjem for å samarbeide med politiet. Han har hatt et ønske om å returnere til Norge helt siden jeg ble oppnevnt som hans forsvarer i mars.

Kaplon bekrefter at de har vært i dialog med siktedes forsvarer i forkant av hjemkomsten – og at politiet er svært tilfreds med at siktede nå er tilbake i landet.

– Gjenkjent på bilder

Det er «beskrivelser, vitneforklaringer og gjenkjennelse på bilder» som danner bakgrunnen for siktelsen mot mannen. På spørsmål om selve knivstikkingen er fanget på video, svarer Kaplon:

– Politiet har innhentet video fra området. Vi ønsker ikke kommentere konkret hva det viser på dette tidspunktet.

Siktede ble onsdag ettermiddag varetektsfengslet i fire uker, hvorav to av ukene er underlagt brev- og besøkskontroll.

«Det er nødvendig å holde siktede fengslet, da det utvilsomt er «grunn til å frykte» at han vil unndra seg forfølgningen eller fullbyrdingen av straff dersom han løslates. Det vises til at siktede har unndratt seg strafforfølgning siden hendelsen sommeren 2022, og har vært etterlyst nasjonalt og internasjonalt i lang tid», heter det i kjennelsen fra Oslo tingrett.

Kaplon sier at den siktede mannen forlot landet kort tid etter hendelsen på Grønland, og at han – etter det politiet kjenner til – siden har oppholdt seg rundt om i Europa og Afrika. Hun ønsker imidlertid ikke å svare på om politiet har en formening om hvorfor han forlot landet.

Kjent for politiet fra før

Både siktede og fornærmede var kjent for politiet forut for hendelsen. Om det er en relasjon mellom dem, og i så fall hva slags relasjon det er snakk om, ønsker ikke politiet å kommentere.

– Siktede skal nå avhøres og relasjonen mellom han og fornærmede vil være et naturlig tema i kommende avhør, sier hun.

Forsvarer Ahmad ønsker heller ikke å svare på hvorvidt det er en relasjon mellom partene. Han ønsker heller ikke kommentere hvorfor siktede forlot landet eller hvordan han stiller seg til siktelsen.

– Siktede må få avgi sin forklaring til politiet først. Det er planlagt et avhør neste uke, sier han og understreker at han ønsker å samarbeide med politiet.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *