Fare for flyplass-streik: Megler på overtid

Fare for flyplass-streik: Megler på overtid NHO Luftfart og Fellesforbundet prøver fortsatt å bli enige om Flyoverenskomsten mandag morgen - 11 timer på overtid. Dersom det blir brudd i meklingen mellom NHO Luftfart og Fellesforbundet i Flyoverenskomsten, vil flyplassene i Oslo og Bergen bli rammet av streik fra mandag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB NTB


Fare for flyplass-streik: Megler på overtid

Fare for flyplass-streik: Megler på overtid

NHO Luftfart og Fellesforbundet prøver fortsatt å bli enige om Flyoverenskomsten mandag morgen – 11 timer på overtid.

Publisert:

– Vi har kommet langt, for vi har holdt på lenge, men jeg må si at det er ganske stor avstand mellom partene, sier mekler Carl Petter Martinsen til NRK.

Ved midnatt gikk meklingsfristen ut for en lønnsavtale mellom Fellesforbundet og NHO luftfart, og partene var enige om å fortsette meklingen på overtid.

Dersom det blir brudd, vil flyplassene i Oslo og Bergen bli rammet av streik.

– Jeg må ha en positiv innstilling for å få til et forlik mellom partene, men under mekling er det en god del spørsmål og da nå særlig økonomiske spørsmål som skiller partene. Det er derfor risiko for at det ikke blir enighet, sier Martinsen.

Meklingen fortsetter så lenge partene er villige til det, sier han.

– Vi holder på så lenge det er mulig å få til noe.

Det skal være prinsipielle spørsmål knyttet til sykelønn og pensjon som har vist seg å være vanskeligst å bli enige om.

– Vil merkes godt

Fellesforbundet har varslet at til sammen 447 medlemmer ved flyplassene i Oslo og Bergen tas ut i streik dersom de ikke blir enige med mortparten i NHO Luftfart. Dette gjelder medlemmer i Aviator i Bergen og Menzies i Oslo.

Les også: Konfliktene som kan gi reisekaos

Både Norwegian og SAS rammes av streiken, skriver NRK.

Fellesforbundet organiserer ulike yrkesgrupper på flyplassene, blant annet flyteknikere, inspektører, planleggere, stuere og rengjøringspersonell.

– En streik vil svært sannsynligvis merkes godt på flytrafikken i Norge. Vi ønsker selvsagt ikke å ramme en uskyldig tredjepart, men våre medlemmer er svært klare til en eventuell kamp for sine krav på flyoverenskomsten, har forhandlingsleder og forbundssekretær Dag-Einar Sivertsen tidligere sagt.

Pressekontakt Eline Hyggen Skari i Norwegian sier mandag morgen at selskapets flytrafikk går som normalt inntil en eventuell streik er et faktum.

– Vi håper partene kommer til enighet, sier Skari til E24.

Hun sier selskapet vil ta direkte kontakt med reisende som eventuelt skulle bli berørt.

NRK: Vil ramme reisende med SAS og Norwegian

Brudd i forhandlingene mellom NHO Luftfart og Fellesforbundet, vil særlig ramme dem som reiser med Norwegian og SAS mandag, skriver NRK.

Det er fordi disse selskapene benytter tjenester fra Aviator, som vil ta ut flere i streik.

– Jeg har fått beskjed om at rundt 400 personer kan bli tatt ut i streik ved Gardermoen og Bergen. Disse personene er først og fremst tilknyttet SAS i Bergen og Norwegian i Oslo, men vil kunne gi ringvirkninger for hverandre med tanke på forsinkelser og potensielle kanselleringer, sier Operativ sjef ved Bergen lufthavn, Asbjørn Tolo til kanalen.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *