Fare for frisørstreik – 9 av 10 er misfornøyd med lønna

Fare for frisørstreik – 9 av 10 er misfornøyd med lønna Frisørene er lei av at lønna stusses ned til et minimum, nå vil de la lønnsslippen gro ut til nye lengder. Får de ikke økning, kan det ende med streik. Hårklippen kan bli utsatt for flere dersom frisørene går ut i streik fra og


Fare for frisørstreik – 9 av 10 er misfornøyd med lønna

Fare for frisørstreik – 9 av 10 er misfornøyd med lønna

Frisørene er lei av at lønna stusses ned til et minimum, nå vil de la lønnsslippen gro ut til nye lengder. Får de ikke økning, kan det ende med streik.

  • NTB
Publisert: Publisert:

– NHO har selv gjort en undersøkelse hvor det kommer fram at 92 prosent av frisørene er misfornøyd med lønna si, sier Fagforbundets forhandlingsleder Ingunn Reistad Jacobsen.

Da forhandlingene mellom Fagforbundet og NHO Service og Handel ble brutt i starten av mai, uttalte hun i en pressemelding at frisørene har hengt etter lønnsmessig de siste årene, til tross for at bransjen går godt.

– Minstelønnsnivået til frisørene er såpass lavt at mange frisører har problemer med å få boliglån, forteller Reistad Jacobsen.

Meklingen hos Riksmekleren starter opp mandag og har frist ved midnatt natt til tirsdag. Skulle det ikke bli enighet i meklingen, går 112 frisører ut i streik fra tirsdag.

Fagforbundet forhandler på vegne av over 1200 frisører. De håper på et godt resultat i forhandlingene.

– Det er åpenbart et stort behov for å løfte frisørenes lønns- og arbeidsvilkår for å sikre bransjens framtid. Det er synd at arbeidsgiver velger å gi knapper og glansbilder istedenfor å ta dette på alvor, sier Reistad Jacobsen.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *