Fått nok – innfører besøkstid

Spania: Fått nok - innfører besøkstid Innbyggere i Binibeca Vell på Menorca har sett seg lei frekke turister som tar seg til rette. TAR GREP: Huseierforeningen i Binibeca Vell har laget en tidsplan for når de aksepterer turistbesøk. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer Bendik Hansen Publisert onsdag 22. mai 2024 - 15:13 Sist oppdatert onsdag 22.


Fått nok – innfører besøkstid
Spania:

Fått nok – innfører besøkstid

Innbyggere i Binibeca Vell på Menorca har sett seg lei frekke turister som tar seg til rette.

TAR GREP: Huseierforeningen i Binibeca Vell har laget en tidsplan for når de aksepterer turistbesøk. Foto: Shutterstock/NTB
Vis mer


Publisert


Sist oppdatert


Turister som går inn i private hjem, setter seg på lokalinnbyggernes stoler, klatrer over vegger og kaster fra seg avfall.

Tålmodigheten til innbyggerne i den lille landsbyen Binibeca Vell på den spanske ferieøya Menorca har tatt slutt. Nå innfører de besøkstid.

Det skriver The Guardian og flere andre medier.

Den idylliske ferieperla, kjent for sine karakteristiske hvite bygninger, har de siste åra blitt mer og mer populær blant tilreisende.

Mange vil gjerne legge turen innom fiskerlandsbyen for å ta bilder og samle inntrykk fra de smale gatene og pene strendene.

Spanias øyer utvider restriksjonene på gatedrikking, og strammer ytterligere inn på festbåter, i et forsøk på å slå ned på fylleturer i turistområder, melder BBC.
Vis mer

– Ikke gå inn i hus

De rundt 1 000 fastboende har fått nok, heter det i en uttalelse fra den lokale huseierforeninga, Poblat de Pescadors de Binibeca Vell.

«De siste åra har antallet besøkende steget markant, til over 800 000 i året, som har gjort sameksistensen med naboene vanskelig», skriver foreningen på sin hjemmeside.

Derfor har foreningen, sammen med lokale myndigheter, laget en tidsplan for besøk i indre strøk i landsbyen, fra klokka 11 om formiddagen til 20 om kvelden.

STENGT? Neida, men nå må du besøke landsbyen mellom klokka 11 og 20. Foto: Shutterstock/NTB

STENGT? Neida, men nå må du besøke landsbyen mellom klokka 11 og 20. Foto: Shutterstock/NTB
Vis mer

Samtidig ber de turister om å la vær å gå inn i hus og klatre opp på balkonger.

– Har sviktet byen

Til The Guardian sier Óscar Monge, som er leder av beboerforeninga, at det ikke er turistene i seg selv som er problemet.

Han mener derimot at det er myndighetene som har sviktet byen.

– Binibeca Vell er ikke et eventyrsted, men et privat boligområde hvor folk bor, sier han til avisa.

Han mener det derfor er på sin plass at myndighetene nå innfører regler som kan sikre en bedre hverdag for de lokale.

– Hvis de (myndighetene, jour.anm.) lar oss i stikken, vil vi i august gjennomføre en avstemning blant huseierne om vi ska lukke området, sa han tidligere i mai.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *