Ferrari jakter første hjemmeseier på 18 år

Tina Wasa Kartomten Publisert: 15. mai 2024 For første gang i år er det klart for Formel 1 på europeisk jord, når Emilia-Romagna Grand Prix skal kjøres på en av Europas mest klassiske baner – Imola i Italia. Formel 1 på Oddsen Etter at Lando Norris tok karrierens første seier i Miami for to uker


Ferrari jakter første hjemmeseier på 18 år
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:15. mai 2024

For første gang i år er det klart for Formel 1 på europeisk jord, når Emilia-Romagna Grand Prix skal kjøres på en av Europas mest klassiske baner – Imola i Italia.

Formel 1 på Oddsen

Etter at Lando Norris tok karrierens første seier i Miami for to uker siden, består helgens startfelt av 12 Grand Prix-vinnere. Forrige gang feltet besto av så mange vinnere var i Abu Dhabi Grand Prix i 2022.

Sett opp ditt Formel 1-lag til Emilia-Romagna Grand Prix på Fantasy her

En av Europas mest klassiske baner

Emilia-Romagna Grand Prix skal kjøres på Autodromo Enzo e Dino Ferrari, også kalt Imola.

Racerbanen er oppkalt etter Ferraris grunnlegger Enzo Ferrari og sønnen Dino, og regnes som Ferraris hjemmebane. Formel 1-løpet på Imola var fra 1981 til 2006 på kalenderen som San Marino Grand Prix, men kom tilbake på kalenderen som Emilia-Romagna Grand Prix i 2020.

63 runder skal kjøres på den 4,909 km lange racerbanen med 19 svinger og kun en DRS-sone.

Banen er kjent for å oppleve mye varierende vær, noe som kan by på utfordringer og endringer underveis i løpet. Imola er også en bane hvor det er vanskelig å foreta forbikjøringer, noe som gjør at en god kvalifisering og et bra startspor kan være avgjørende for løpsresultatet.

Schumacher er forrige Ferrari-vinner på Imola

Etter at Imola kom tilbake på kalenderen i 2020 er det bare Lewis Hamilton og Max Verstappen som har vunnet på den italienske banen. Verstappen vant i 2021 og 2022.

Carlos Sainz er sammen med Norris, en av kun to førere fra et annet team enn Red Bull som har vunnet et løp i år, mens Charles Leclerc ikke har vunnet ett løp siden juli 2022.

Ferrari-førernes beste resultat hjemme på Imola er fjerdeplass (Leclerc) og femteplass (Sainz) i 2021.

Forrige gang Ferrari vant på Imola var under San Marino Grand Prix i 2006, med Michael Schumacher som fører.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer – og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Karrierens første seier i USA

I Miami for to uker siden kunne Red Bull ta sesongens femte seier, men det var et helt annet team og fører som kom i fokus.

McLaren-fører Lando Norris startet løpet fra femte startposisjon, men tok seg oppover i feltet og ledet da løpet var omtrent halvveis. Derfra og inn økte briten ledelsen til konkurrentene og tok til slutt sin første Formel 1-seier.

Seieren er McLarens første siden september 2021.

Fortsetter Norris vinnerrekken og tar sin andre strake seier i Italia, blir han den første føreren på fem år som tar sine to første seiere på rad.

Seier i de to siste Emilia Romagna Grand Prix

Regjerende verdensmester Max Verstappen leder førermesterskapet med 136 poeng. 33 poeng bak følger teamkamerat Sergio Perez, som kun er fem poeng foran Charles Leclerc.

Verstappen vant 19 av fjorårets 22 løp og ble verdensmester tredje året på rad. I år starten nederlenderen med to seiere, før han tapte både i Australia og senest i USA.

De to siste løpene på Imola har Verstappen vunnet. Vinner han igjen i helgen blir Italia det fjerde landet der han har vunnet fem Formel 1-løp. Fra før har han vunnet fem løp i USA, Østerrike og Mexico.

Vinnersjanse Fantasy 1: antall deltakelser

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *