Feststemning på indiske børser

Feststemning på indiske børser Valgdagsmålinger tyder på at statsminister Narendra Modi blir sittende en tredje periode. En mann i Ajmer følger med på valgsendingen på indisk TV, lørdag 1. juni. Foto: HIMANSHU SHARMA / AFP / NTB NTB Marianne Stensland Publisert: Publisert: For mindre enn 20 minutter siden Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook


Feststemning på indiske børser

Feststemning på indiske børser

Valgdagsmålinger tyder på at statsminister Narendra Modi blir sittende en tredje periode.

Publisert: Publisert:

Indiske børser stiger til nye rekordhøyder etter helgens valg.

Mandag morgen stiger Nifty 50-indeksen på Mumbai-børsen mer enn 3 prosent.

Indeksen, som består av Indias 50 største børsnoterte selskaper, har i løpet av dagen nådd sitt høyeste nivå noensinne (intradag), ifølge CNBC.

49 av de 50 selskapene på indeksen stiger, skriver Reuters. Blant dem er blant annet Adani Ports og Adani Enterprises som er opp henholdsvis 10,4 og og 6,6 prosent i 9.30.-tiden norsk tid.

Også S&P BSE Sensex Total Return-indeksen på Bombay-børsen stiger mer enn 3 prosent.

Les på E24+

Derfor er valget i India viktig for verdens investorer

Modi kan få tredje periode

Lokale valgdagsmålinger tyder på at statsminister Narendra Modi blir sittende for en tredje periode i landet, som ofte omtales som verdens største demokrati.

Endelige resultater er ventet på tirsdag.

Valgdagsmålinger har en blandet historie i India og har ofte spådd resultatet feil. Analytikere sier at den store og svært sammensatte befolkningen gir mange utfordringer.

Etter ti år ved makten er Modi fortsatt populær i India, og partiet hans BJP (Indias folkeparti) fokuserte sterkt på hans personlighet og karisma i valgkampen.

Verdens femte største økonomi

Under Modi er India vokst til å bli verdens femte største økonomi, og landet spiller også en økende politiske rolle som en motvekt til Kina.

Statsministeren har satt i gang flere store investeringer i moderne infrastrukturprosjekter som veier, høyhastighetstog og flyplasser. Men den økonomiske veksten er ikke kommet alle til gode.

Arbeidsledigheten er fortsatt høy, og fattigdom er utbredt. Mange sliter med å få råd til grunnleggende livsnødvendigheter.

Bruttonasjonalprodukt per innbygger i India er rundt 2000 dollar årlig, ifølge Verdensbanken.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *