Flere meldinger om bråk

Natt til 17. mai: Flere meldinger om bråk Det er en travel natt for politidistriktene i flere deler av landet. I Oslo ble det amper stemning mellom flere russ. MYE SØPPEL: Tidlig fredag morgen ligger det flere russekort strødd utover i St. Hanshaugen park i Oslo. Foto: Oda Ording / Dagbladet Vis mer Amalie Bernhus


Flere meldinger om bråk
Natt til 17. mai:

Flere meldinger om bråk

Det er en travel natt for politidistriktene i flere deler av landet. I Oslo ble det amper stemning mellom flere russ.

MYE SØPPEL: Tidlig fredag morgen ligger det flere russekort strødd utover i St. Hanshaugen park i Oslo. Foto: Oda Ording / Dagbladet
Vis mer


Publisert


Sist oppdatert


Natt til 17. mai er politiets hendelseslogg preget av blant annet fyll, slagsmål, kjøring i beruset tilstand og russebråk. Flere personer har blitt bortvist fra ulike områder i natt.

I full fyr

 • Politiet i Møre og Romsdal har stoppet en russebuss. Det var 48 russ om bord i kjøretøyet, i tillegg til sjåføren. Bussen er registrert for maks 29 personer.

Førerkortet til fører er tatt i beslag. Politiet oppretter sak, opplyser de på X klokka 01.52.

 • Ved 04.15-tida melder politiet om full fyr i en russebil i Ørsta. Brann har kontroll, og det er ikke meldt om personskade blant de sju som var i bilen. Noen har fått i seg noe røyk, melder politiet.

– Amper stemning

 • Politiet i Oslo er ved 02.50-tida på Grønmo med flere patruljer for å roe ned «høy musikk, fyrverkeri og amper stemning mellom russ». Det melder de på X.

En person skal ha blitt utsatt for vold og sprayet med maling i ansiktet på stedet. Politiet har kontroll på en mistenkt.

Flere svenskregistrerte russebusser har fått bruksforbud på grunn av tekniske feil og mangler. Nå skal varsles det endringer fra samferdselsministeren. Video: Nora Bakketun
Vis mer
 • Sent torsdag kveld rykket de også ut til et slagsmål på Vækerø i Oslo. Innen politiet kom fram, var det rolig på stedet.

– En del klager

I Sør-Øst politidistrikt har de fått inn flere meldinger om russen natt til 17. mai. Det melder de på X tidlig fredag morgen.

I Vestfold har de fått ni meldinger på russen. Etter tilsnakk fra politiet er musikken dempet flere steder, og russen har ryddet etter seg. I Ringerike har de fått seks meldinger om høy musikk blant russen.

– I Gol fikk vi en del klager på at russen hadde høy musikk, skriver politiet.

I Drammen fikk de inn seks russemeldinger, og fire i Porsgrunn.

Onanerte

 • Politiet i Trøndelag melder om flere tilfeller av diverse uro. De har blant annet fått melding om slagsmål på en buss på vei inn mot Trondheim sentrum. Ingen ble skadd, men en ble kjørt til legevakt grunnet beruselse.
 • En mann i 20-åra blir anmeldt etter å ha onanert utendørs i Trondheim, og er bortvist fra sentrum i sju timer.
 • En person er også kjørt til legevakt med knekt nese etter en 16. mai-fest på Storås.
 • En mann i 40-årene ble i 00.30-tida anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort og i ruspåvirket tilstand, etter å ha blitt kontrollert på en motorsykkel.

Sladdet foran russ

 • Klokka 00.15 ble en mann i starten av 20-åra anmeldt for uforsvarlig kjøring av bil i Lillehammer. Førerkortet ble beslaglagt.

– Ble observert i det han sladdet foran en gruppe russ, skriver politiet.

 • I Gjøvik sentrum har et serveringssted hatt trøbbel med en truende mann i 40-åra, som ble bortvist fra sentrum fram til 17. mai klokka 08.00.

Tok en alvorsprat

 • Tidligere i natt ble to menn bortvist fra Tromsø sentrum for beruselse og ordensforstyrrelse. Ved 02.15-tida melder politiet at mennene er tilbake i sentrum. De ble innbragt til fyllearrest og anmeldt.
 • Troms politidistrikt innbragte også en beruset og hissig mindreårig gutt.

– Etter en god alvorsprat ble han hentet av en forelder, opplyser politiet.

– Uoversiktlig

 • I Hadsel kommune i Nordland var politiet like i nærheten da et slagsmål brøt ut med flere involverte.

– Amper stemning og uoversiktlig om hvem som har gjort hva, skriver politiet.

 • Ved havna i Bodø har dansende personer på en båt skapt mye støy og forstyrret naboer. De ble bedt om å dempe seg.
 • En person har også blitt bortvist fra et serveringssted i Bodø sentrum, etter å ha vært ufin mot en vakt på stedet.

– Personen skal i tillegg ha filmet andre gjester, og vært ubehagelig og ufin mot disse, skriver politiet på X.

Vedkommende skal ha vært «svært kverulerende» da politiet kom.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *