Gigantisk kjøpesenter brant ned

Polen: Gigantisk kjøpesenter brant ned Et kjøpesenter i Warszawa med 1400 forretninger brant ned søndag. En voldsom brann har søndag morgen herjet på et kjøpesenter i Polens hovedstad Warszawa. Ifølge politiet er ingen personer skadd. Video: Wawa News 24 / X Vis mer NTB NTB Publisert søndag 12. mai 2024 - 22:01 Fortvilte butikkeiere, blant


Gigantisk kjøpesenter brant ned
Polen:

Gigantisk kjøpesenter brant ned

Et kjøpesenter i Warszawa med 1400 forretninger brant ned søndag.

En voldsom brann har søndag morgen herjet på et kjøpesenter i Polens hovedstad Warszawa. Ifølge politiet er ingen personer skadd. Video: Wawa News 24 / X
Vis mer

Publisert


Fortvilte butikkeiere, blant dem mange vietnamesere, måtte se arbeidsplassene og levebrødet forsvinne.

Noen av dem forsøkte å komme seg inn for å redde verdier, men ble stanset av sikkerhetsvakter, skriver avisa Gazeta Wyborcza.

Foreningen for vietnamesiske bedrifter i Polen slo fast at storbrannen førte til store økonomiske tap som berører flere tusen handelsfolk og familiene deres.


RØYK: Den sorte røyken preget nærområdet til kjøpesenteret, søndag morgen. Foto: AP/NTB
Vis mer

Politiet etterforsker brannen, som begynte ved 3.30-tiden natt til søndag, men så langt er det ikke kjent hva som var brannårsaken.

Vanligvis er kjøpesentre stengt om søndagene også i Polen. Regelen ble innført av den forrige regjeringen, som hadde tette bånd til Den katolske kirke. Men småbutikker er unntatt fra denne regelen, så mange av disse skulle ha vært åpne denne søndagen.

Lokale myndigheter skal mandag vurdere om de mindre forretningsdrivende skal få økonomisk hjelp siden levebrødet deres gikk tapt i brannen.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *