Glimt har ikke råd til en tredje smell

Tina Wasa Kartomten Publisert: 28. mai 2024 Det er få poeng som skiller mellom lagene på toppen av tabellen i Eliteserien, når en tredjedel av sesongen nå er spilt. To av sesongens nyopprykkede lag har imponert så langt og er på den øvre delen av tabellen. Samtidig har fjorårets bronsevinner fått en tøff start på


Glimt har ikke råd til en tredje smell
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:28. mai 2024

Det er få poeng som skiller mellom lagene på toppen av tabellen i Eliteserien, når en tredjedel av sesongen nå er spilt.

To av sesongens nyopprykkede lag har imponert så langt og er på den øvre delen av tabellen. Samtidig har fjorårets bronsevinner fått en tøff start på sesongen og ligger på jumboplassen.

Eliteserien på Oddsen

Regjerende seriemester Bodø/Glimt tok sitt tredje seriegull på fire år forrige sesong, og fortsatte vinnerrekka videre inn i årets sesong. Etter flere runder på tabelltoppen er ledelsen nå på kun to poeng, før seks av lagene skal i aksjon onsdag kveld.

Onsdag 19.00: Bodø/Glimt – Sandefjord, kampen på Oddsen

To smeller på rad

Bodø/Glimt startet årets sesong med fire strake seiere, før det endte uavgjort i toppoppgjøret mot Molde. Deretter fulgte to seiere, tap i åttedelsfinalen av cupen og deretter tre nye seiere.

I de to siste kampene har imidlertid trenden snudd for de regjerende seriemesterne.

Borte mot HamKam – som startet sesongen med en uavgjort og fire strake serietap – fikk bodøværingene en kalddusj. Etter 20 minutter scoret hamarsingene kampens første mål. I andreomgang kunne vondt blitt til verre, men HamKams andre scoring ble annullert for offside.

Oppgjøret endte likevel med Bodø/Glimts første serietap siden 26. november i fjor.

Bare fire dager senere gjestet nyopprykkede KFUM Aspmyra og sjokkerte hjemmelaget i kampen som endte 2-2.

Imponert i storoppgjørene

Sandefjord startet årets sesong med fire tap og en uavgjort, og havnet raskt i bunnen av tabellen.

I starten av mai imponerte de stort, da de slo Molde 3-1. Neste kamp endte også med seier hjemme på Jotun Arena, da de slo Sarpsborg 08 hele 4-1.

På sesongens ti kamper, har Sandefjord tapt sju – seks av dem i Eliteserien. Vestfold-laget ligger i dag på 15. plass, nest nederst på tabellen. Kun målforskjellen skiller dem fra Tromsø på sisteplass.

Aldri vunnet i Bodø

Bodø/Glimt og Sandefjord har møttes i totalt 20 tellende kamper tidligere. Glimt har vunnet 12 av oppgjørene, mens Sandefjord kun har vunnet fire. De resterende fire har endt uavgjort.

De siste fem oppgjørene har Glimt vunnet.

Forrige gang Sandefjord vant en kamp mot Glimt var 30. juni i 2021, hjemme på Jotun Arena.

På de ti møtene mellom de to på Aspmyra, har Glimt vunnet åtte. Sandefjord har fortsatt til gode å vinne i Bodø, ettersom deres fire seierne mot Glimt har vært på hjemmebane.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer – og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Fra opprykk til tabelltopp

Fredrikstad vant Obos-ligaen forrige sesong og rykket opp til Eliteserien for første gang på elleve år.

Starten på comebacket i det gode selskapet startet med tap mot Glimt. Siden da har det bare gått oppover for Fredrikstad, som står med kun ett tap på ti kamper og ligger på andreplass på tabellen – to poeng bak Glimt.

Fredrikstad har så langt vunnet mot både Rosenborg, Odd, Strømsgodset, Lillestrøm og fjorårets sølvvinner Brann.

Jumboplass med kun to seiere

I helgen spilte Fredrikstad uavgjort hjemme mot Tromsø. Store deler av kampen spilte østfoldingene med en spiller mindre, etter at Stian Molde pådro seg rødt kort etter bare 19 minutter.

Bare fire dager etter forrige oppgjør, møtes Fredrikstad og Tromsø igjen. Denne gangen på Romssa Arena i Tromsø.

Tromsø har kun vunnet to kamper, spilt uavgjort i en og tapt seks så langt denne sesongen. Med bare sju poeng ligger de nederst på tabellen.

Begge sesongens seiere har vært på hjemmebane.

Onsdag 19.00: Tromsø – Fredrikstad, kampen på Oddsen

Andre oppgjør på en drøy uke

I likhet med Fredrikstad og Tromsø, møtes også Brann og Kristiansund for andre gang på relativt kort tid.

For bare en drøy uke siden endte det 2-2 på Nordmøre stadion i Kristiansund. Siden da har begge lagene tapt hver sin kamp – Brann tapte 3-1 mot Molde, mens Kristiansund tapte 2-1 mot Rosenborg.

Brann har begge sine serietap på hjemmebane i år, mens Kristiansund bare har vunnet mot Lillestrøm på bortebane.

Eliteserien på Oddsen

Rundens Eliteserie-kamper

Onsdag 29. mai spilles tre kamper i Eliteserien. Avspark i samtlige kamper er kl. 19.00

Tromsø – Fredrikstad

Bodø/Glimt – Sandefjord

Brann – Kristiansund

Vinnersjanse sportsspill

Norsk Tipping har flere tilbud innenfor sportsspill, deriblant Tipping, Oddsen og Oddsbomben. Det er forskjellige vinnersjanser for hvert spill. Disse kan du lese mer om her:

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *