Grand feiring på «egen» balkong

Grand feiring på «egen» balkong Kongefamilien fikk beholde slottsbalkongen for seg selv. Men like nedi gaten var det et yrende folkeliv på balkongen til Grand Hotel. Dagligvaremilliardær Stein Erik Hagen feiret tradisjonen tro 17. mai på Grand Hotel i Oslo sentrum. Foto: Naina Helén Jåma / E24 Andrine Resvoll Kristian Aaser Naina Helén Jåma (foto)


Grand feiring på «egen» balkong

Grand feiring på «egen» balkong

Kongefamilien fikk beholde slottsbalkongen for seg selv. Men like nedi gaten var det et yrende folkeliv på balkongen til Grand Hotel.

Publisert:

Hver 17. mai samles alt fra næringslivstopper, influensere, kulturkjendiser og mediefolk til fest på Grand Hotel på Karl Johan i Oslo sentrum.

Milliardær Christian Ringnes samler tradisjonen tro til feiring på hotellets tak hver 17. mai, mens dagligvaremilliardær Stein Erik Hagen holder stand lenger ned i etasjene.

I år var alt lagt til rette for en perfekt feiring, med strålende solskinn og godt over 20 grader i et Oslo sentrum som yret av feststemte nordmenn og norske flagg.

Familien Spetalen på vei inn til 17.mai-fest på Grand Hotel.

På vei inn på hotellet møter E24 på en lite snakkesalig investormilliardær Øystein Stray Spetalen, som ankom sammen med sin kone Charlotte og de to døtrene Sophie og Jenny.

Familien lot seg derimot fotografere sammen før de fortsatte ferden innover på hotellet.

Utsikt fra balkongen

Stein Erik Hagen ble observert på en av hotellets balkonger sammen med blant andre komiker Robert Stoltenberg.

Milliardæren har tidligere uttalt at han i rundt 40 år har samlet familie og venner på rom 260 på hotellet på 17. mai.

På balkongen sammen med Hagen ble også dagligvaremilliardærens tidligere forlovede, Bendik Skinningsrud, observert. Hagen uttalte til Se og Hør i desember at han og Skinningsrud fortsatt var samboere.

Det yret med folk på de mange balkongene langs fasaden på Grand under hele barnetoget.

Skålende med noe godt i glassene virket de fleste til å være strålende fornøyde med å ha inntatt de beste plassene for å se og bli sett på grunnlovsdagen.

Karl Johans gate i Oslo var som vanlig tettpakket med norske flagg på nasjonaldagen.

Yrende folkeliv

Karl Johans gate er tettpakket med bunader fra hele landet, festdrakter, strøkne dresser og andre staselige bekledninger. Det er trangt om plassene på første rad ute på brosteinene for å få med seg barnetoget.

Som vanlig på 17. mai er paradegaten i Oslo sentrum tettpakket med norske flagg i alle størrelser.

Inn på Grand Hotel strømmer det på med kjente og mindre kjente fjes.

Noen smått overveldede utenlandsturister står på trappen på hotellet en stund før de kaster seg ut i folkehavet.

En rekke profiler fra norsk kulturliv tok turen til festlighetene på selveste grunnlovsdagen. Blant dem var skuespiller Mari Maurstad sammen med ektemann og cellist Aage Kvalbein.

Artist og skuespiller Mia Gundersen, Gunnar Stavrum, sjefredaktør i Nettavisen, og KK-redaktør Ingeborg Heldal ble også observert på vei inn på det ærverdige hotellet.

Mari Maurstad og Aage Kvalbein stilte opp for fotografene før de gikk inn.

Les også

Bunadsfeber før nasjonaldagen: – Ingen velger bort noe som er viktig


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *