Grasrotandelen: 280 millioner utbetales nå

Pernille Storholm Skaret Publisert: 10. mai 2024 Endret: 12. mai 2024 Visste du at som vår kunde, kan du være med og bestemme hva deler av Norsk Tipping-overskuddet skal gå til? Det kan du gjennom Grasrotandelen. Grasrotandelen ble lansert i 2009 og feirer 15 år i år. I løpet av disse årene har over 7


Grasrotandelen: 280 millioner utbetales nå
Forfatterbilde Norsk TippingPernilleStorholm SkaretPublisert:10. mai 2024Endret:12. mai 2024

Visste du at som vår kunde, kan du være med og bestemme hva deler av Norsk Tipping-overskuddet skal gå til? Det kan du gjennom Grasrotandelen.

Grasrotandelen ble lansert i 2009 og feirer 15 år i år. I løpet av disse årene har over 7 milliarder kroner gått til lag og foreninger over hele landet.

Støtt ditt lag eller foreningVelg din grasrotmottaker her

Som grasrotgiver kan du gi inntil sju prosent av spillinnsatsen din til et lag eller en forening som betyr noe for deg, uten at det koster noe utover det du spiller for. Grasrotmidlene blir utbetalt tre ganger i året – i starten av januar, mai og september.

Over 1,1 millioner av våre kunder er grasrotgivere. Fra januar til og med april i år har de generert 280 millioner kroner til sine hjertesaker. Det er 27 millioner kroner mer enn i samme periode i fjor. I snitt har hver giver bidratt med 250 kroner.

Nøkkeltall for Grasrotandelen så langt i 2024


Topp 3 kategorier

Kategori Grasrotmidler jan-april 2024
Idrett 140,7 mill. kr.
Rekreasjon og sosiale foreninger 30,2 mill. kr.
Kultur og kunst 25,3 mill. kr.

Topp 3 fylker

Fylke Grasrotmidler jan-april 2024
Vestland 37,4 mill. kr.
Akershus 29,2 mill. kr.
Trøndelag 24,9 mill. kr.

Topp 3 grasrotmottakere

Grasrotmottaker Grasrotmidler jan-april 2024
Foreningen for omplassering av dyr 1,4 mill. kr.
Vålerenga fotball 1,2 mill. kr.
Barnekreftforeningen Oslo og Akershus 1,1 mill. kr.

Over 30 000 lag og foreninger

Selv om 1,1 millioner Norsk Tipping-kunder har valgt sin grasrotmottaker, er det fortsatt over 1 millioner kunder som ikke er grasrotgivere.

– Tre ganger i året venter lag og foreninger på kjærkomne midler generert gjennom Grasrotandelen. Midlene påvirker idrettshverdagen til utrolig mange mennesker, og norsk fotball er blant dem som har stor glede av Grasrotandelen, sier Thomas Johansen, rådgiver for spons og fotball hos oss i Norsk Tipping.

Han fortsetter:

– Mange av mottakerne er fotballklubber eller idrettslag med fotball som sin hovedaktivitet. Der finner vi spillere i alle aldre som deltar i både topp og bredde. Fotball er idrett nummer én i Norge, og Grasrotandelen er med på å skape gode arenaer for aktivitet.

Hvis du vil bli grasrotgiver, har du over 30 000 mottakere å velge mellom. Lokale korps, idrettslag, humanitære foreninger, bilklubber og kor er bare en liten del av mangfoldet.

Støtt ditt lag eller foreningVelg din grasrotmottaker her

Har du en forening du ønsker å registrere som grasrotmottaker, kan du lese hvordan her

Med forbehold om feil i statistikken.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *