Gråt i retten

Tapte: Gråt i retten Amerikanske Amanda Knox, som ble feilaktig dømt for å ha drept romvenninnen sin i 2007, fikk i dag dommen i en ærekrenkelsessak. FRIKJENT FOR DRAP: Amanda Knox er tilbake i rettssalen i Firenze, Italia for å renvaske seg en gang for alle. Foto: Tiziana FABI / AFP / NTB. Vis mer


Gråt i retten
Tapte:

Gråt i retten

Amerikanske Amanda Knox, som ble feilaktig dømt for å ha drept romvenninnen sin i 2007, fikk i dag dommen i en ærekrenkelsessak.

FRIKJENT FOR DRAP: Amanda Knox er tilbake i rettssalen i Firenze, Italia for å renvaske seg en gang for alle. Foto: Tiziana FABI / AFP / NTB.
Vis mer


Publisert


Sist oppdatert


Knox var bare 20 år gammel da hun og hennes daværende italienske kjæreste ble dømt for å ha drept britiske Meredith Kercher i leiligheten de to kvinnen delte i Perugia, Italia.

Etter flere rettssaker, der Knox ble dømt og frikjent i flere runder, ble hun til slutt fullstendig renvasket i drapssaken i 2015.

Hun ble likevel dømt for ærekrenkelser fordi hun i et tidlig avhør med politiet anklaget en lokal bareier for å ha drept venninnen.

JURIDISK KAMP: Amanda Knox sin kamp mot drapsanklagene pågikk i flere år, i flere rettsrunder. Her er hun avbildet i 2008, under drapsrettssaken. Foto: Pier Paolo Cito / AP / NTB.

JURIDISK KAMP: Amanda Knox sin kamp mot drapsanklagene pågikk i flere år, i flere rettsrunder. Her er hun avbildet i 2008, under drapsrettssaken. Foto: Pier Paolo Cito / AP / NTB.
Vis mer

I oktober i fjor ble den dommen satt til side i en ankedomstol, som krevde ny rettsbehandling. Den startet i Firenze tidligere i år, uten at Knox var til stede. Onsdag morgen møtte hun i retten, der advokatene hennes venter at det kommer en avgjørelse.

– Jeg håper å renvaske navnet mitt en gang for alle for de falske anklagene mot meg. Ønsk meg lykke til, skrev Knox på X tidligere denne uken.

Onsdag ettermiddag ble det klart at den tidligere dommen opprettholdes.

Straffen ble igjen satt til tre års fengsel, men regnes som sonet i løpet av den tiden Knox satt fengslet for drapet på Kercher.

Knox uttalte i retten at hun var lei seg for at hun ikke prøvde hardere å ta tilbake anklagen mot den lokal bareieren, og viste til at hun var en ung person i krise da hun anklaget ham, skriver CNN.

Knox gråt og klemte ektemannen da dommen ble lest opp, melder Sky News.

Drapssaken i 2014 fikk mye medieoppmerksomhet, ikke minst påtalemyndighetens påstand om at Kercher døde da en sexlek gikk galt. Da landets øverste domstol til slutt frikjente Knox og ekskjæresten Raffaele Sollecito, påpekte retten at det var «alvorlige feil» i politiets etterforskning.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *