Grottefesten: Får strengere straff

Grottefesten: Får strengere straff Lagmannsretten skjerper dommen for arrangørene av den såkalte Grottefesten i Oslo. FESTET HER: Midt under pandemien arrangerte de dømte mennene en ulovlig fest i denne bunkeren på St. Hanshaugen i Oslo. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer Anette Beckhaug Oda Ording Publisert mandag 27. mai 2024 - 15:39 Sist oppdatert


Grottefesten: Får strengere straff

Grottefesten: Får strengere straff

Lagmannsretten skjerper dommen for arrangørene av den såkalte Grottefesten i Oslo.

FESTET HER: Midt under pandemien arrangerte de dømte mennene en ulovlig fest i denne bunkeren på St. Hanshaugen i Oslo. Foto: Vidar Ruud / NTB
Vis mer


Publisert


Sist oppdatert


Borgarting lagmannsrett skjerper dommen for de tiltalte i den såkalte «grottefestsaken», der flere unge mennesker ble kullosforgiftet under en fest i et nedlagt tilfluktsrom i Oslo i august 2020.

De to festarrangørene, begge menn i 20-åra, ble torsdag dømt til fengsel i 2 år og 6 måneder. Det er ett år strengere enn dommen fra Oslo tingrett.

Mennene er blant annet dømt for uaktsom allmennfarlig forgiftning, uaktsom forvoldelse av betydelig skade på kropp og helse og brudd på brann- og eksplosjonsvernlovgivningen. De tiltalte er også dømt til å betale erstatning, oppreisningserstatning og menerstatning til to festdeltakere som fikk hjerneskader som følge av hendelsen.

Borgarting lagmannsrett mener det ikke er noen tvil om at uaktsomheten både var grov og bevisst.

«Ingen av de tiltalte gjorde noe for å stanse den dødelige kullosforgiftningen. (…) De fortsatte festen til tross for at flere allerede lå på sykehus med alvorlige skader», heter det blant annet i dommen.

FLASKEFØRING: De tomme alkoholflaskene og -boksene lå strødd etter den kaotiske kvelden. Foto: Vidar Ruud / NTB

FLASKEFØRING: De tomme alkoholflaskene og -boksene lå strødd etter den kaotiske kvelden. Foto: Vidar Ruud / NTB
Vis mer

Det var natt til søndag 20. august 2020 at en politipatrulje kom over den ulovlige ravefesten som ble holdt i en avstengt og sanert bunker på St. Hanshaugen i Oslo.

Arrangørene skal ha brutt seg inn i bunkeren og etablert en provisorisk inngang gjennom en luke. Inne i bunkeren plasserte de et dieselaggregat i et rom som var forsøkt avstengt med gaffateip og superlim.

Da døren inn til rommet der aggregatet sto ble brutt opp i løpet av natten, spredte det seg eksos i grotta, ifølge tiltalen.

Minst 200 personer var invitert på festen, hvorav over 100 deltok. Det var på forhånd opprettet et privat Facebook-arrangement for festen med navnet «Rave Cave».

Flere mistet bevisstheten som følge av alvorlig karbonmonoksidforgiftning. 25 personer ble bragt til sykehus i forbindelse med hendelsen, og to av festdeltakerne pådro seg alvorlige skader.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *