Gutten funnet død

Forsvant fra leirskole i Finnmark Gutten funnet død Den elleve år gamle gutten som forsvant i elva fra leirskole i Finnmark torsdag er lørdag funnet død. LETER: Søket etter den savnede gutten fortsetter med uforminsket styrke, nå er det også kalt inn hjelp fra Finland. Video: Simone Holen Sønstrød / Dagbladet TV. Vis mer Bendik


Gutten funnet død
Forsvant fra leirskole i Finnmark

Gutten funnet død

Den elleve år gamle gutten som forsvant i elva fra leirskole i Finnmark torsdag er lørdag funnet død.

LETER: Søket etter den savnede gutten fortsetter med uforminsket styrke, nå er det også kalt inn hjelp fra Finland. Video: Simone Holen Sønstrød / Dagbladet TV.
Vis mer

Publisert


Sist oppdatert


ALTA / PORSANGER (Dagbladet): Det bekrefter politiets innsatsleder på stedet, Thor Martin Balto, til Dagbladet. De pårørende er varslet om funnet.

Funnet skal ha blitt gjort rundt klokka 13.00 lørdag ettermiddag.

På det tidspunktet var aktiviteten i søkeområdet stor. En rekke Røde kors-mannskaper som deltar i søket dro mannssterke til et sted der leteaksjonen har pågått.

– Letemannskapene har gjort funn i området ved elvemunninga i Stabburselva, sier innsatsleder Thor Martin Balto til Dagbladet.

Funnet av bakkemannskaper

Stabburselva renner ut fra området ved leirskolen og ut i Porsangerfjorden gjennom et stort delta.

FUNNET VED MUNNINGEN: Gutten ble funnet ved utløpet av Stabburselva, som går over i et delta og ut i Porsangerfjorden. Her er letemannskaper i området. Foto: Bendik Hansen / Dagbladet

FUNNET VED MUNNINGEN: Gutten ble funnet ved utløpet av Stabburselva, som går over i et delta og ut i Porsangerfjorden. Her er letemannskaper i området. Foto: Bendik Hansen / Dagbladet
Vis mer

Innsatslederen bekrefter at det var mannskaper fra Røde kors som fant den savnede. Det var både ressurser i lufta i form av droner og båter på sjøen involvert i søket.

– Det ble gjort funn av Røde kors’ bakkemannskaper. Området har vært en del av der det har vært søkt de siste dagene. Det har vært utfordrende med vannstand, strømninger og sikt i vannet, sier han.

Massivt søk

Politi, Røde kors, brannvesenet og Norske Redningshunder er blant dem som lørdag har bistått i søket etter den 11 år gamle gutten som forsvant i elva på leirskole torsdag torsdag kveld.

OMKOMMET: Den 11 år gamle gutten ble lørdag funnet død. Kort tid seinere var en begravelsesbil på plass ved leirskolen. Foto: Bendik Hansen / Dagbladet

OMKOMMET: Den 11 år gamle gutten ble lørdag funnet død. Kort tid seinere var en begravelsesbil på plass ved leirskolen. Foto: Bendik Hansen / Dagbladet
Vis mer

Politiet har blant annet brukt en varmesøkende drone i søket etter gutten.

Fredag formiddag gikk søket over i en ny fase, der det gikk fra en redningsaksjon til et søk etter en antatt omkommet person. Overfor Dagbladet sammenliknet operasjonsleder i politiet, Jan Arne Pettersen, lørdag formiddag søket med «å lete etter nåla i høystakken».

Gutten ble plutselig borte i den flomstore Stabburselva da han skal ha gått for å hente en fotball under en leirskoletur med skoleklassen. Elva renner ut i Porsangerfjorden.

Politiet opplyste til Dagbladet lørdag morgen at de nå har en teori om at gutten mest sannsynlig har blitt dratt ut i sjøen av elva.

STOR INNSATS: Politi og frivillige har lett etter 11-åringen med store ressurser i nesten to døgn. Lørdag ettermiddag ble han funnet. Foto: Bendik Hansen / Dagbladet

Dokke i vannet

I et forsøk på å finne den savnede gutten, foretok en elveredninsgruppe fra Røde Kors Finnsnes fredag en rekonstruksjoner av hendelsesforløpet, blant annet ved hjelp av en redningsdokke.

Tidligere samme dag var familien til den savnede gutten til stede under en av rekonstruksjonene – hvor de ble vitne til kreftene i elva.

– Det er etter ønske fra de pårørende. De ble informert om at det kom til å skje og ønsket å være her, sier politiets innsatsleder på stedet, Gro Sofie Berg, til Dagbladet.

Gjennom fredagen gjorde redningsmannskapene flere forsøk med å slippe ned dokka.

– De jobber med noen interessepunkter i elva, samt å slippe en dokke, for å se hvordan den beveger seg med strømmen nedover, forteller innsatsleder i politiet, Linn Arild, til Dagbladet.

INNSATSLEDER: Thor Martin Balto i politiet. Foto: Bendik Hansen

INNSATSLEDER: Thor Martin Balto i politiet. Foto: Bendik Hansen
Vis mer

– Vanskelig sak

Prest Arne Skare er lørdag ettermiddag på stedet.

– Alle de som har vært med på det her syns det er en vanskelig sak. Det er trist at en gutt som kom hit på leirskole, skal komme hjem på denne måten, sier han til Dagbladet.

Han opplyser at han er tilgjengelig for alle som ønsker en prat om det som har skjedd.


0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *